|

Eller birlik için açıldı

İslam alemi için üç ayların müjdecisi olan Regaib Gecesi dün gece idrak edildi, camiler doldu. Kur’an- Kerimlerin ve ilahilerin okunduğu kandil programlarında eller ülkenin ve Müslümanların birliği için açıldı.

04:00 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 13:46 - 1/06/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Regaib Gecesi
Regaib Gecesi
İslam alemi için ayrı bir önemi olan ve rahmet ayları olarak bilinen Üç Aylar, Recep ayının girmesiyle başladı. Dün akşam Recep ayının içindeki ilk kandil olan Regaib Gecesi'ni ihya etmek için binlerce Müslüman camileri doldurdu. Kandil heyecanı tüm Türkiye'de aynı havayla yaşandı. Regaip Gecesi münasebetiyle yurt genelindeki camilerde kandil programları düzenlendi.

GECE BOYU İBADET ETTİLER

Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlarda, Regaip Gecesi'nin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi. İlahilerle devam edilen programda Hz. Muhammed 'e (s.a.v) salavatlar gönderildi. Kadınların ve çocukların da katılımıyla idrak edilen Regaip Gecesi'nde tüm insanlık için dualar edildi. Program cemaatle kılınan yatsı namazının ardından sona ererken, bazı vatandaşlar geç saatlere kadar ibadete devam etti.

CAMİLER DOLUP TAŞTI

İstanbul'da Sultanahmet ve Eyüp Sultan Cami'sindeki programda da Regaip Gecesi binlerce kişinin katılımıyla idrak edildi. Edirne'deki Selimiye Camisi en kalabalık gecelerinden birini yaşarken Ankara'daki vatandaşlar Hacı Bayram-ı Veli, Kocatepe

ve Ahmet Hamdi Akseki Cami'lerine gelerek namazlarını kıldı ve dua etti.  HABER MERKEZİ
#Eyüp Sultan
#Regaib Gecesi
9 yıl önce