|

Emekli yüzbaşıya 28 Şubat gözaltısı

Cihan
00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 16:37 - 25/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Emekli yüzbaşıya 28 Şubat gözaltısı
Emekli yüzbaşıya 28 Şubat gözaltısı

Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Yüzbaşı Tanju S. gözaltına alındı.

Emekli Yüzbaşı Tanju S'nin Maltepe Feyzullah Mahallesi'ndeki polis tarafından sabah saatlerinde arama yapıldı. Aramalarda Tanju S'nin evindeki çok sayıda CD, DVD ve harddiskin de kopyaları alındı. Aramalar sırasında Tanju S'nin avukatı da hazır bulundu. Aramaların ardından Tanju S. gözaltına alındı.

Evden çıkartıldığı sırada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tanju S., 1990 yılında askeriyeden ayrıldığını ve niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

Avukatı Serkan Güner de, müvekkilinin Ankara Cumhuriyet başsavcıvekiliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alındığını ifade etti. Güner, Tanju S'nin 1990 yılında askeriyeden ilişiğinin kesildiğini, ondan sonra da hiçbir şekilde askeriye ile ilişki içerisinde bulunmadığını ifade etti.

Güner, çevresinde sosyalist görüşleriyle bilinen müvekkilinin bir dönem ÖDP'de siyaset yaptığını söyledi. Güner, müvekkilinin darbe zihniyeti ile bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

12 yıl önce