|

Emniyet müdürü Hint keneviri tarlasını helikopterden fark etti

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, ekiplerin uygulama yaptığı bölgede helikopterle gerçekleştirdiği denetim sırasında 4 dönüm tarlaya ekili Hint keneviri olduğunu fark etti. Bölgeye inen Ak, ekiplerle birlikte Hint kenevirlerini söktü.

Yeni Şafak
16:23 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 16:35 - 28/05/2017 Pazar
AA
Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, denetleme sırasında Hint keneviri tarlasını fark ederek helikopterle bölgeye indi.
Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, denetleme sırasında Hint keneviri tarlasını fark ederek helikopterle bölgeye indi.

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, uygulama bölgesinde havadan gerçekleştirdiği denetim sırasında Hint keneviri ekili tarlayı fark edince helikopterle bölgeye inerek ekiplerle beraber uyuşturucu bitkilerini söktü.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel harekat, terör, uyuşturucu ile mücadele ve asayiş ekipleri, merkez Yüreğir ilçesindeki Solaklı, Yunusoğlu, Alihocalı ve Koza mahallelerinde şüpheli araç ve kişilere yönelik ortak uygulama gerçekleştirdi.

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak da helikopterle havalanarak uygulamanın gerçekleştirildiği bölgelerde ekipleri denetledi. Ak, telsizle yaptığı anonsta Koza Mahallesi'ndeki bir tarlada Hint keneviri ekili olduğunu belirterek, ekipleri o bölgeye sevk etti.


Kendisi de bölgeye yakın bir noktaya inerek tarlaya gelen Ak, ekiplerle beraber Hint kenevirlerini söktü.

Bu arada, diğer bölgelerde de drone ve helikopterle gerçekleştirilen denetimlerde Hint keneviri ekili tarlalar olduğu tespit edildi. Bunun üzerine çeşitli tarlalara ekili haldeki 15 bin 240 kök Hint keneviri imha edilmek üzere yerlerinden söküldü.

Öte yandan, yollardaki denetimlerde ise hakkında yakalama kararı bulunan 4 kişi yakalandı, ruhsatsız 3 tabanca da ele geçirildi.

#Adana
#Helikopter
#Hint keneviri
#Özel Harekat
#Osman Ak
7 yıl önce