|

Emniyet'te büyük deprem

''Yolsuzluk'' iddiasıyla başlatılan operasyonun amirlerden gizlenerek yürütüldüğünün ortaya çıkması Emniyet''te depreme yol açtı. Başta İstanbul olmak üzere 7 ilde 31 polis müdürü kızağa alındı.

Oktay Yıldırım
00:00 - 19/12/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:53 - 18/12/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Emniyet'te büyük deprem
Emniyet'te büyük deprem

Çeşitli işadamları ve bürokratlara yönelik yaklaşık 15 aydır yürütüldüğü ortaya çıkan operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde depreme neden oldu. Yürütülen soruşturmayı amirlerinden bile gizleyerek baskınlar düzenleyen ekip dün sabah jet kararlar sonrası dağıtıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın 2 yardımcısı, 5 şube müdürü, 4 de şube müdür yardımcısı olmak üzere 11 isim, koltuklarından oldu. İstanbul Emniyeti'nde görevli Mali Şube, Organize Şube, Terör Şube, Asayiş Şube ve Kaçakçılık Şube müdürleri dün sabah saatlerinde görevlerinden alınıp haklarında soruşturma açılırken, yerlerine yeni isimler atandı. Tartışmalı operasyona imza atan isimlere yönelik görev değişikliğiyle ilgili bir açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, 'Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir' ifadelerini kullandı.

BİRİMLERDE JET DEĞİŞİM

Birbiriyle ilgisiz 3 ayrı operasyonu İstanbul Valisi'ne, Emniyet Genel Müdürü'ne, İstanbul Emniyet Müdürü'ne, amirlerine bile haber vermeksizin büyük bir gizlilik içinde yürüterek aynı gün düğmeye basan ekipten Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal ve Asayiş Şube Müdürü Ersan Erçıktı, bulundukları görevlerden el çektirilerek başka birimlere atandı. Nazmi Ardıç, Ömer Köse ve Yakup Saygılı, Emniyet Müdürlüğü emrine verilirken, Tuğrul Turhal Hassas Yerleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne, Ertan Erçıktı ise Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube ile Narkotik Şube'den sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Sancaktepe'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanırken, Mali Suçlarla Mücadele Şube'den sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ise Silivri'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

ÇOK SAYIDA İLE SIÇRADI

İstanbul Emniyeti'nde bu isimlerin yerine getirilen personel de belli oldu.

Organize Suçlarla Mücadelede Şube Müdürlüğü'ne Fatih İlçe Emniyet Müdürü Ömer Burak Aktaş, Mali Şube'ye Hassas Koruma Şube Müdürü Hakan Sıralı, Asayiş Şube'ye Müdüriyet emrindeki Yusuf Bengül, Kaçakçılık Şube'ye Müdüriyet emrindeki Aydın Yılmaz ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne de yine Müdüriyet emrindekilerden eski istihbaratçı Serdar Ali Keskin getirildi. Bunların dışında görevden alınanlar ise şu isimlerden oluştu: Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve Kazım Aksoy, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şenol Demir ve Ahmet Kalender.

ANKARA'DA 9 MÜDÜR ALINDI

İstanbul Emniyeti'ndeki atamaları Ankara, İzmir, Bursa, Trabzon ve Kayseri izledi. Ankara Emniyeti'nde 9 şube müdürü pasif birimlere kaydırılarak, yerlerine diğer birimlerden atamalar yapıldı. Yerleri değişen şube müdürleri arasında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Şamil Kaya, Kaçakçılık Şube Müdürü Erkan Kaya, Narkotik Şube Müdürü Emre Murat Korkmaz, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adem Yalçınkaya ve Koruma Şube Müdürü Fahri Küçük'ün bulunduğu öğrenildi. İzmir ve Bursa'da 3'er, Trabzon ve Kocaeli'de 2'şer şube müdürü ile Kayseri'de de 1 emniyet şube müdürü görevlerinden alınarak pasif görevlere kaydırıldı Emniyetteki görevden almaların ilk etapta 20 ile kadar çıkacağı bildirilirken, valilerin gerekli gördükleri takdirde 81 ilin tamamında atama kararlarını alabileceğini bildirildi.


10 yıl önce