|

En büyük askere en büyük abide

Genelkurmay, Ulaştırma Bakanlığı ve Koç Holding'in işbirliği ile Polatlı'da yaptırılan dev Mehmetçik anıtı bugün açılıyor

Aa
00:00 - 6/08/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:06 - 6/08/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
En büyük askere en büyük abide
En büyük askere en büyük abide

Sakarya Zaferi'ni genç kuşaklara anlatmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Polatlı Kartaltepe mevkisine yaptırılan dev “Mehmetçik Anıtı” bugün açılacak. Polatlı'nın 6 kilometre batısına yerleştirilen 31 metre yüksekliğindeki dev anıtın montajı tamamlanırken, 9 metrelik kaide kısmına da Sakarya Savaşı'nı anlatan rölyefler yapıldı.

E-90 karayolu ile Eskişehir'den Ankara'ya gelenlerin Polatlı sınırında karşılarına çıkacak olan anıtın yanında bir de dev Türk Bayrağı yaptırılacak. Ayrıca hızlı tren yolu güzergahında bulunan anıt, demiryolu ile Ankara'ya yolculuk yapacakların dikkatini çekecek.

SAKARYA SAVAŞI MÜZESİ

Bugün düzenlenecek açılış törende 'Mehmetçik Anıtı'nın yanına yaptırılacak olan 'Sakarya Meydan Savaşı Panorama Müzesi'nin de temeli atılacak. Müzede, Sakarya Meydan Muharebesi'nin ilk gününden itibaren yaşananların anlatılacağı, gerçek objelerin yer alacağı, şehitlerin tümünün isimlerinin bulunacağı 2 bin metrekarelik dev bir panorama yer alacak.

Dünyadaki örnekleri arasında en büyüklerinden biri olacak panorama alanı içinde, zeminden çatıya doğru yükselen çok amaçlı 400 kişilik bir salon, kütüphane, kitap satış bölümü, sinema salonu, galeri seyir terası gibi bölümler bulunacak.

16 yıl önce