|

En büyük sorunumuz cehalet

Diyarbakır'da buluşan alimler, birinci oturumda, "Ulemanın birliği ve bunun ümmet birliğine katkıları ile Kürt sorununa etkileri", ikinci oturumda ise "Kürt ulemasının ümmet birliğine katkısı, medreselerin sorunları ve çözüm önerileri"ni tartıştı.

Yeni Şafak
09:21 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 06:24 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Diyarbakır'da, “Kürdistan Alimler Buluşması” çalıştayı başladı. Alimler ve Medreseler Birliği'nce (İTTİHAD) bir sosyal tesiste gerçekleştirilen çalıştay Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.



ALİMLER YETİŞİRDİ


İTTİHAD Dış İlişkiler Sorumlusu Abdussamed Yalçın, çalıştayın açılışında Kürtçe yaptığı konuşmada, İslam dünyasına alimler yetiştiren bölgenin genelinde ziyaretlerde bulunduğunu söyledi. “Kürdistan coğrafyası tarihten beri İslam dünyasına alimler yetiştirdi” diyen Yalçın, şunları dile getirdi:



TEZAT OLUŞTURUYOR


“Kürdistan'da cehalet diğer kavimlerle kıyaslandığında daha ileride görünüyor. Coğrafyamızda marksist, sosyalist, laik, seküler düşüncelerin İslami düşünceden daha fazla etkin olduğuna şahit oldum. Alimlerin çokluğuyla cahillerin çokluğu birbirleriyle tezat oluşturmaktadır.”


#Kürdistan Alimler Buluşması
#Ulemanın birliği
#Abdussamed Yalçın
9 yıl önce