|

En çok balığı yakalayana ödül

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen balık festivali kapsamında olta ile balık tutma yarışı yapıldı. Etkinliğin birincisi bin 654 gramlık inci kefali yakalayan Oğuz Atak oldu.

İstihbarat Servisi
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:41 - 14/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
En çok balığı yakalayana ödül
En çok balığı yakalayana ödül

Fatih Belediyesi balık sezonunun açılmasıyla tarihi yarımadada balık festivali düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalin ikinci gününde Galata Köprüsü üzerinde olta ile balık tutma yarışı düzenlendi. Sabah saat 10.00''da başlayıp 12.00''de biten yarışmaya 80 kişi katıldı. Birbirinden ilginç görüntülere sahne olan etkinlikte yarışmacılar ve vatandaşlar Karadeniz müzikleri eşliğinde yöresel oyunlar oynayarak eğlendiler. Sabahın erken saatlerinde balık yakalamak için Galata Köprüsü etkinlik alanına akın eden vatandaşlar da yarışmacılarla birlikte denize olta attı. Etkinliğe katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de yarışmacılarla birlikte balık tuttu.

BİN 645 GRAM KEFAL

Çeşitli türlerde yakalanan balıklar elektronik tartı ile tartıldı. Yarışmada bin 645 gram inci kefali yakalayan Oğuz Atak birinci oldu. Yarışmada birinci gelen Oğuz Atak, ödülünü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir''in elinden aldı. Birinci olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Atak, ''Balık balık diyorduk. Hiç kimse inanmıyordu ama birinci olduğuma şimdi inandılar'' şeklinde konuştu. Etkinlik alanına kurulan mangallarda balıklar pişirilirken mangal başına geçen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir vatandaşlara balık ekmek dağıttı. Etkinlik, hazırlanan 2 bin balık ekmeğin vatandaşlara dağıtılmasıyla son buldu.


10 yıl önce