|

En minik rehineye 'Hoşgeldin' öpücüğü

Rehinelerle Şanlıurfa Havaalanı'nda bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı. Davutoğlu, 101 gün sonra kurtarılan en minik rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi.

Aa
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:15 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
En minik rehineye 'Hoşgeldin' öpücüğü
En minik rehineye 'Hoşgeldin' öpücüğü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'de rehin alınanarın Türkiye'ye getirilmesine ilişkin ''Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik'' dedi.

Başbakan Davutoğlu, Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Şanlurfa'ya getirilenlerle görüşmek üzere GAP Havaalanı'na geldi.

Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi.

Rehinelerle sohbet eden Davutoğlu, ''Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik. İki bayramı birden yapacağız. Yine bayramdan önce bir bayram yapacağız inşallah demiştim, Allah nasip etti yaptık. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın'' diye konuştu.

Davutoğlu, aprondaki uçağa rehinlerle yürüyerek gitti. Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, uçağa kadar en küçük rehine Ela Ercan'ı kucağında taşıdı.

Davutoğlu'nun Türk rehinelerle yaklaşık 1 saat süren görüşmesinde Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da hazır bulundu. Türk rehinelerle bir süre sohbet eden Davutoğlu daha sonra konsolosluk görevlileri ve aileleriyle özel uçak "TUR" ile Ankara'ya hareket etti.

10 yıl önce