|

Erdoğan: Abisi dağda kendisi bağda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoplu açılış töreninde 27 Mayıs darbesini hatırlatarak " Adnan Menderes ve arkadaşları bu millete hizmet ettiler. Hayatları pahasına milletin yanında olmaktan vazgeçmediler" dedi. Muhlafet partilerinin seçim vaatlerini eleştiren Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a isim vermeden "Bunlarda yalan meşrudur rahat rahat yalan söylerler abisi dağda kendisi bağda, tamamı bölücü terör örgütünün içindeler. Yeri geliyor Diyaneti kaldıracağız diyor sen kimsin ya?" eleştirisini yöneltti.

Yeni Şafak
19:01 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:53 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle saat 17.52'de Aydın'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Adnan Menderes Stadı'nda Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Murat Kırkaya ve diğer ilgililer karşıladı.



Erdoğan'ın beraberinde eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Aydın'a geldi. Erdoğan toplu açılış töreninde halka seslendi.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



27 Mayıs Demokrasi şöleni kesintiye uğratıldı. Şehitlerimizi anıyoruz ama onlara darbe yapanlar hatırlanmıyor. Hatırlansa da başka türlü anılıyor. Adnan Menderes ve arkadaşları bu millete hizmet ettiler. Hayatları pahasına milletin yanında olmaktan vazgeçmediler.



"Milletimiz için 14 Mayıs bir bayramdı
"


1950 seçimlerinde yaşanan hadiselerden bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. Gençler ne görün ne duyun mukadder olan ölüm nerede nasıl gelecekse o zaten bizi gelip bulacaktır. 1950 günü seçimler yapılırken ihtiyar kadın öne geçiyor sırada bekleyenlerden itiraz edenler olunca gençlerden biri çıkıp 'onun sırası geldi de geçiyor. O yarım asırdır bekliyor' diyor. Kadını ile erkeği ile tüm millet oyuna böyle sahip çıkıyordu. Milletimiz için 14 Mayıs bir bayramdı.



"Abisi dağda kendisi bağda
"


6-7 Ekim tarihlerinde Kürt kardeşlerimizi sokağa davet eden, 50 kişiyi katleden sen değil miydin? Bunlarda yalan meşrudur rahat rahat yalan söylerler abisi dağda kendisi bağda tamamı ile bölücü terör örgütünün içindeler. Yeri geliyor Diyaneti kaldıracağız diyor sen kimsin ya?



Değerli kardeşlerim dirliğimiz önemli. Din derslerini kaldıracağız diyor neden çünkü kendileri ateist bir yapı istiyorlar.



Bu coğrafyayı temsil eden bir Diyanet makamına siz bu yakıştırmaları yapamazsınız. Başbakanımız ile görüşeceğim havuzdaki uçaklardan uluslararası seyahatlerde faydalanma imkanı sunacağız. Bu bizim onurumuz bütün Müslümanların onurudur.



"Maaş ödeyemez hale geldiler
"


Kürt kardeşlerime sesleniyorum bizim dini ve manevi değerlerimizden uzak bu insanlarla siz yol yürüyebilir misiniz? Mümkün değil, Kürt kardeşlerim gereken dersi verecektir. Anamuhalefet çıktı İmam Hatipleri kapatacağız dedi sonra ben böyle demedim ya seçim beyannamede var 1+8 diyorsun bu İmam Hatiplerin orta kısımını kapatmak demektir. Ben İmam Hatip mezunuyum dört çocuğum da İmam Hatip mezunu Müslüman bir ısırıldığı delikten ikinci defa ısırılmaz. Şimdi düz lise ve ortaokullarda kızlarımız başörtüsü takabiliyor mu? El ele aydınlık yarınlara birlikte yürüyeceğiz.



Zorunlu tasarruf adı altında işçiye memura borcumuz 15 katrilyon borcu biz ödedik. Onlar borçlandı biz ödedik, konut edindirme yardımı altında 35, katrilyon borç ödedik. Milliyetçilik bu ya. Maaş ödeyemez hale geldiler bunları biz hallettik. Eğitimde devrim yaptık. Artık üniversitesi olmayan il kalmadı. Kitaplarımızı sıraların üstünde bulduk mu? İstediğin hastaneye gidiyor musun, istediğin eczaneden ilacını alabiliyor musun? 6 yıl anamuhalefet lideri SSK başındaydı.



"Kuyrukta bekleyen bir ülke değiliz
"


Ben MHP, DSP'li kardeşlerime sesleniyorum ANAP kalmadı zaten millet beş yıl görev verdi. Neden 3,5 yılda kaçtılar? Yürütemediler bu işi. Biz 12 yıl bu işi yürüttük ve dünyada sessiz devrim olarak anıldı.



Artık IMF kapısında kuyrukta bekleyen bir ülke değiliz bugün milli gelirini adeta doruk noktasına çıkarmaya devam eden bir ülke var bizim bir Rabiamız var ona geçeceğim. Yalnız Adanan Menderes'in Çine'ye yönelik sözlerini unutmak mümkün değil. Biz Çine Barajını inşa ettik bu konuda Veysel Beye teşekkür ediyorum. Aydın'a 12 katrilyonluk yatırım yaptık.





#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#aydın
#canlı
9 yıl önce