|

Erdoğan: Asıl özür dilemesi gereken sensin

Ağrı'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ağrı'nın bir sözü var: Yalancının torbası hep deliktir. Bu seçim, torbası deliklerin seçimine döndü" dedi. Diyarbakır'daki saldırı hakkında da konuşan Erdoğan, "Eş Başkan beyefendiye ulaşmak mümkün değil. Sonra çıkmış, halktan özür dile diyor. Özür dilemesi gereken sensin, 50 kişinin ölümüne neden oldun. Bizim siyasetimizde kan yok ama siz daha çıraksınız tehditle yürüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:56 - 6/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:04 - 6/06/2015 Cumartesi
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopter ile saat 14.36'ta Ağrı'ya geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, 12. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nda, Vali Musa Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak ve öteki yetkililer karşıladı.



Ağrı'da halka hitap eden Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



Ağrı'nın her meselesinin takipçisi olacağım. Ağrı'nın bir sözü var: Yalancının torbası hep deliktir. Bu seçim, torbası deliklerin seçimine döndü.



"Asıl özür dilemesi gereken sensin"


Dün Diyarbakır'da asla tasvip edemeyeceğimiz bir olay gerçekleşti. Eş Başkan beyefendiye ulaşmak mümkün değil. Daha sonra açıklama yapıyor, halktan özür dile diyor. Eğer özür dileyecek varsa o sensin. 50 kişinin ölümüne neden olan sendin. Ölen Kürt kardeşlerim de. Bu tür vahşete vesile olan sendin. Bizim 40 yıllık siyaset hayatımızda kan yoktur. Ama siz daha siyasette çıraksınız, tehditle yürüyorsunuz.



Saldırıdan 1 saat sonra CNN'de çıkıp konuşuyor. Doğan medyasıyla iyi iş tuttular beraber yürüyorlar. Pensilvanya derseniz o zaten bu işlerin profesyoneli.



Kürt kardeşlerimizin üstünde baskılar vardı, demokrasiyle, çözüm süreciyle bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.



Kur'an-ı Kerim'in Kürtçe mealini öğrenmek istemelerinden rahatsız oldular.



"Siz nasıl aydınsınız?"


Dün bu ülkenin vatandaşları korkudan başka ülkelere sığınırken şimdi diğer ülkelerin insanları Türkiye'ye sığınıyor.



Ey bana karşı bildiri yayınlayan 200 sözde aydın. Nazım Nazım Nazım diyorsunuz, Nazım nerede gömüldü, Rusya'da. Bugün dilediğiniz gibi bir araya gelip ülkenin cumhurbaşkanına istediğiniz ifadelerle bildiri yayınlıyorsunuz, peki bu bölücü terör örgütünün bu ülkede akıttığı kanın hesabını nasıl vereceksiniz? Siz nasıl aydınsınız? Ben size nasıl karanlık demeyeyim?



Tek parti dönemini özleyenler var ya hani o 'diktatör' sözünü ağızlarından düşürmeyenler var ya onlar da tarihlerinin en rahat dönemini son 12 yılda yaşadılar. Bu Cumhurbaşkanına, ailesine her türlü hakareti yapacaksın. Bir diktatör ülkesinde bunları yapabilir misin? Kendine kaçacak delik ararsın.



"Üst akıl öyle söyledi"


Devlet içinde devlet kurma gayretinde olanlar var, 40 yıldır meğerse buna çalışıyorlarmış. 99'da kaçıp gitti, nereye? Pensilvanya'ya. Niye kaçıp gittin? 'İnzivaya çekilmiş' öyle diyorlar. İnzivaya çekilmek için Mekke, Medine daha iyi değil mi? Ama üst akıl öyle söyledi. Şimdi küçük imamlar da takıldı peşlerine, onlar da kaçıyor. Ne dedim başbakanken, 'İnlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi? Kovalıyor muyuz? Kovalamaya devam edeceğiz. Çünkü bu ümmeti, bu milleti kimse parçalayamaz, parçalatmayacağız. Ne gerekiyorsa hukuk içerisinde, bunu sonuna kadar yapacağız.






#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Ağrı
#canlı yayın
9 yıl önce