|

Erdoğan: Batı demokraside iki yüzlü

Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun'da halka hitap etti. Dış basından kendisine yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, "Açık söylüyorum Batı demokrasi konusunda iki yüzlüdür, bunu Mısır'da çok net gördük" dedi.

Yeni Şafak
19:17 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 22:17 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun'da halka hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;



"Hatay Türkiye'ye örnek olacağı bir seçime hazırlanıyor. Kim derdi ki, Kandil'le Pensilvanya bir araya gelecek? Ufku klozet kapağının önüne geçemeyenler memleketi yönetmeye talip. Açık söylüyorum, Batı demokraside ikiyüzlüdür. Bunu Mısır'da da gördük. Mursi'ye yapılan darbeye ses çıkarmadılar. Ama biz söylüyoruz, bizim indimizde Cumhurbaşkanı Mursi'dir, Sisi'yi Cumhurbaşkanı olarak tanımıyoruz."



"Dikkat ederseniz içeridekiler ve dışarıdakiler, eski Türkiye ittifakının aklından, milletin gönlüne girerek seçimden netice elde etmek diye bir şey geçmiyor. Milleti akıllarınca tehditle, korkutmayla, aba altından sopa göstermeyle yola getirmeye, tercihini yönlendirmeye çalışıyorlar. Anlaşılan bunlar, bu milletin tarihine bakmamışlar, baksalardı orada Çanakkale'yi görürlerdi, Kut'ül Ammare'yi görürlerdi, Bakü'ye yürüyen Kafkas İslam Ordusu'nu görürlerdi. Tarihimize baksalardı, orada Kurtuluş Savaşı'nı, Gazi Mustafa Kemal'i görürlerdi. Tarihimizi inceleselerdi, orada 14 Mayıs 1950'de milletin iradesine, sandığa nasıl sahip çıktığını görürlerdi."



Farkımız bu


"Davet edildiğim toplantılara, programım el verdiği ölçüde katılmaya gayret ettim. Biliyorsunuz bunu bile hazmedemediler, o malum terör örgütünün arkasında olduğu yapı ne diyor, 'her çağrıldığı yere gidiyor'. Elbette gideceğim, ben milletimin içinden geldim, her fırsatta milletime gidiyorum, milletime. Siz dağa gidiyorsunuz, ben milletime gidiyorum. Onlar talimatı Kandil'den alıyor, ben ise talimatı milletimden alıyorum. Farkımız bu."







#cumhurbaşkanı erdoğan
#erdoğan islenderun
#erdoğan halka hitap ediyor
9 yıl önce