|

Erdoğan Cibutili bebeğe hediye gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak ayındaki ziyareti sırasında tanıştığı ve doğacak çocuklarının ismini koyduğu Cibutili çifte, doğum hediyesi olarak beşibirlik altın gönderdi.

Yeni Şafak
22:23 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:46 - 27/05/2015 Çarşamba
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cibuti ziyareti sırasında tanıştığı Abdurrezzak Djama ve Ayşe Ahmed çiftinin bebeği Ömer'e beşibirlik altın hediye etti.



Ocak ayında Cibuti'ye yaptığı ziyarette çiftle tanışan ve ailenin isteği üzerine doğacak çocuklarına Ömer adını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileye doğum hediyesi olarak beşibirlik altın gönderdi.



Ömer bebeğe ve aileye gönderilen hediyeleri takdim eden Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, burada yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından gönderilen hediyeyi, Ömer bebeğe ve ailesine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği hediye için teşekkür eden anne Ayşe, "Büyük mutluluk duyduk. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine hanıma çok teşekkür ediyor ve Cibuti'den selamlarımızı gönderiyoruz. Bizi mutlu ettiler ve onurlandırdılar" diye konuştu.



Cibutili ailenin Erdoğan hayranlığı


Cibutili Abdurrezzak ve Ayşe çiftinin 3 çocuğu bulunuyor. Çocuklarından birinin adı Erdoğan, kızlarının ise Emine.



Baba Abdurrezzak Djama, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarına Erdoğan ve Emine isimlerini koyma hikayesini şu şekilde anlattı:



"Televizyonda Davos'la ilgili haberi izlerken Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e tepkisini gördüm. O zaman yıl 2009'du ve bekardım. 'Evlenir de çocuğum olursa çocuğuma Erdoğan'ın adını koyarım' diye Allah'a söz verdim. Çocuklarım olunca da Erdoğan ve eşi Emine hanımın adını koydum."



Ömer'in, ailenin 3'üncü çocuğu olduğunu hatırlatan Abdurrezzak, Erdoğan'ın Türkiye'de her aileden 3 çocuk istediğini bildiklerini belirterek, "Biz Cibuti'de Erdoğan'ın 3 çocuk isteğine uyduk. İlk ikisine onun ve eşinin adını verirken, son çocuğumuzun ismini de Erdoğan koydu" ifadesini kullandı.



Ailenin en büyük çocuğu anaokuluna giden 4 yaşındaki Erdoğan da adının, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı olduğunu ve manasının "Cesur" anlamına geldiğini söyledi. Küçük Emine ise adının anlamını Somalice telaffuz edebiliyor.

#Erdoğan
#Cibuti
#Ömer
#Djama
#Ahmed
9 yıl önce