|

Erdoğan : Her yerin gazete olsa ne yazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin "Gerçekten hayret verici koalisyonlar var. Bu, eski Türkiye koalisyonu. New York Times diye bir gazete var. Bu gazete Sultan Abdulhamit'e suikast yapıldığında heyecanla duyurmuştu. Rahmetli Menderes'in idamını aynı şekilde duyurmuştu. Özal'ın ölümün bin bir hakaretle haber yapmıştı. Şimdi gözünü bize dikmişler. Yahu her yerin gazete olsa her yerinden kin aksa ne yazar"

Yeni Şafak
18:05 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:55 - 3/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle saat 17.45'te Mersin'e geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile diğer ilgililer karşıladı.



Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Mersin'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberindeki eşi Emine Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Mersinlilerle Buluşuyor" etkinliğine katıldı.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Sizi bu zalimlerin, bu faşist Kürtlerin elinden biz diğer Kürtleri kurtarmaya geliyoruz, bizim mücadelemiz bu. Şimdi de çıkmışlar, evleri işaretliyorlar. Biz, bu işaretleme işini tarihten hatırlıyoruz. Söze gelince mağdur insanların haklarını savunduklarını söyleyenler ellerine güç geçince kendilerinden başka hiç kimseye hayat hakkı tanımayacaklarını gösteriyorlar. Ey benim Kürt kardeşlerim, buradan açıkça söylüyorum, eğer bu seçimde bölücü örgüte ve onun güdümündeki partiye karşı güçlü bir duruş ortaya koymazsanız, inanın bana bunlar size hayatı zindan ederler çünkü bu zihniyet, sadece 1946 değil aynı zamanda 1990'ların zihniyetidir.


Dün köy yakan, yargısız infazda bulunan zihniyetle yaptığımız mücadeleyi, bugün bölücü örgütün uzantılarına karşı veriyoruz. Çünkü bugün, bölgedeki insana aynı zulmü bunlar yapıyor. Dün devlet adına bölge insanına zulüm yapılıyordu, bugün örgüt adına, onun güdümündeki parti adına zulüm yapılıyor.



Biz zulmün baskının kan dökenlerin yanında değil hep milletimizin yanında yer aldık. Milletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Devlet zulmünden kurtardığımız kardeşlerimizi örgüt zulmüne teslim etmeyeceğiz. Bu örgütün misyonu Kürt kardeşlerime hizmet etmek değil tam tersine yeni bir vesayetin karanlığına sürüklemektir.



Bu ülkede bir dönem tek parti eli ile makbul Türk üretmeye çalıştılar tüm değerlerinden koparılmış bir dünya yurttaşı modeliydi milletimiz Menderes, Özal ve bize verdiği destekle bozdu. Peki makbul Kürt nedir Diyaneti kaldırmak isteyen Kuran kurslarına karşı ve bütün bunların yanında her türlü sapkınlığın yanında duran bir Kürttür. Biz buna izin vermeyeceğiz. Mersin pazar günü bu oyunu bozuyor mu?



Gerçekten hayret verici koalisyonlar var. Bu, eski Türkiye koalisyonu. New York Times diye bir gazete var. Bu gazete Sultan Abdulhamit'e suikast yapıldığında heyecanla duyurmuştu. Rahmetli Menderes'in idamını aynı şekilde duyurmuştu.


Özal'ın ölümün bin bir hakaretle haber yapmıştı. Şimdi gözünü bize dikmişler. Yahu her yerin gazete olsa her yerinden kin aksa ne yazar. Biz kefenimizi giymişiz bu yola böyle çıkmışız. Bizi Menderes'in akıbetiyle Mursi'nin akıbetiyle tehdit edenlerin aklı nerenden aldığını görüyor musunuz.



Tuttular cumhurbaşkanlığı külliyesindeki klozetle uğraşmaya başladılar. Bunlarda seviye kalite yok. TRT'deki canlın yayında hodri meydan dedim. Eğer dürüstsen gel gezdirelim dedik. Gelemedi. Ben dedi orayı kast etmedim. Ya dürüst ol be. O zaman nereyi kast ettin onu anlat.



Zaten bu kasetle gelmiş bir genel başkan değil mi? Ne dedi Sayın Baykal'ın yanından ayrılırken aday olmayacağım. Sonra aday oldu. O yüzden millet Çarkçı Kemal diyor.


Bizim 40 yıl siyasi hayatımızda böyle bir şey yok."



Şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki klozet ile uğraşmaya başladı bunlarda seviye yok TRT canlı yayınında hodri meydan dedim eğer samimiysen gel gezdirelim. Gelemedi ben orayı kast etmedim dedi o zaman nereyi kast ettin. Dedim ki eğer öyle bir şey varsa ben cumhurbaşkanlığını bırakacağım eğer yoksa CHP'nin başından git iki hayrı birden yapalım. Zaten bu kasetle gelmiş bir başkan değil mi? Bizim kırk yıllık siyasi hayatımızda asla böyle bir şey yok.





#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Mersin
#canlı
9 yıl önce