|

Erdoğan Özdil'den tazminat kazandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yazısında "kişilik haklarına saldırıldığı" gerekçesiyle açtığı davada, Hürriyet gazetesi ve o dönemdeki yazarı Yılmaz Özdil'den 7 bin lira manevi tazminat kazandı.

Yeni Şafak
13:09 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 11:14 - 25/11/2014 Salı
AA
Yargıtay 4. Hukuk Dairesinin bozma kararının ardından Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya ile gazetenin ve Özdil'in avukatı Şükrü Evrim İnal katıldı.


Erdoğan'ın avukatı Özkaya, dava konusu yazıda müvekkiline hakaret edildiğini ileri sürerek, Yargıtayın bozma kararını kabul etmediklerini ve mahkemenin eski kararında direnmesini talep etti.


Avukat İnal ise Yargıtayın kararının özgürlükler doğrultusunda verildiğini savundu ve bozma ilamına uyulmasını istedi.


Hakim Mustafa Satış, Yargıtayın ilamına uymayarak, davanın kısmen kabulüne ve Özdil ile gazetenin Erdoğan'a 7 bin lira manevi tazminat ödemesine ilişkin kararında direndiğini açıkladı.


Davanın geçmişi


Dava dilekçesinde, Özdil'in, Hürriyet gazetesinde 21 Aralık 2011'de yayımlanan "French Kiss" başlıklı yazısında, Erdoğan'ın "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle davalılardan toplam 20 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.


Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, yargılama sonucunda, davayı kısmen kabul ederek, Özdil ve gazetenin, Erdoğan'a toplam 7 bin lira manevi tazminat ödemesine karar vermişti.


Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise yazının "İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi" gerektiğine karar vermişti.


Bozma ilamında, "Davanın tümden reddine karar verilmesi gerekirken yazılı biçimde kısmen kabul kararı verilmiş olması doğru olmayıp, kararın bozulmasını gerektirmiştir" denilmişti.
#Hürriyet Gazetesi
#manevi tazminat
#recep tayyip erdoğan
#yılmaz özdil
#cumhurbaşkanı
9 yıl önce
default-profile-img