|

Erdoğan: Sadece kendi güvenliğimizi koruyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşürülen Rus uçağı ile ilgili "Kimse sessiz ve tepkisiz kalmamazı düşünmemeli. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşliğimizin hukukunu koruyoruz" değerlendirmesini yaptı. Mülteci sorununa değinen Erdoğan yabancı düşmanı ve ırkçı tepkilerin sorunu daha da derinleştirdiğini vurguladı.

Yeni Şafak
10:05 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:49 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezinde, İslam Konferansı Örgütü (İSEDAK) 31. Toplantısı Bakanlar Oturumu Açılış Töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Bugün giderek İslam coğrafyası bir ilim, irfan ve medeniyet coğrafyasından bir zulüm ve mazlumiyet coğrafyasına dönüşüyorsa bunun en büyük sebebi kardeşlik ahlakı ve hukukunun ihlalidir, yok sayılmasıdır. Çocukların açlıktan, susuzluktan, yokluktan en basit ihtiyaçları karşılanamadığı için öldüğü bir dünyada hiç kimsenin huzur bulamayacağı, hiç kimsenin kendini güvende hissedemeyeceği açıktır.



"Kendimizi hesaba çekmemiz lazım
"


Maalesef, televizyon ekranlarına yansıyan açlık, kıtlık ve sefalet görüntülerini önemli bir kısmı teşkilat üyesi ülkelerde vuku buluyor. Mesela, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerde her bin çocuktan 54'ü daha 5 yaşına varmadan hayata gözlerini yumuyor



Müslümanlar olarak beka mücadelesi verdiğimiz ağır bir sınavdan geçiyoruz. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Şu anada kadar 380 bin Suriyeli, devlet terörü sonucunda katledildi.



Terör kimden gelirse gelsin ilkeli bir tutum sergilenmesi gerek. Bugün Suriye ve diğer bölgelerde öldürülenlere istatiksel olarak bakılırsa bu terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecektir.





"Irkçı tepkilerin sorunu
derinleştir

iyor"



Sadece hayatta kalma, yaşama tutunma yani var olma mücadelesi veren milyonlarca Suriyeli ve Iraklının yüzlerine kapanan kapılar sorunu derinleştirecektir. Güvenlik ve huzurun yolu, mültecilere tekme atmaktan, içi insanlarla dolu botları şişlemek suretiyle batırmaktan, çığlıklarına kulak tıkamaktan değil, onları kucaklamaktan, onlara sahip çıkmaktan geçiyor. Dikenli tel örgülerin, yüksek duvarların arkasına saklanarak, sorundan uzak kalınamayacağını artık herkesin görmesi gerekiyor. Aynı şekilde İslamafobik, yabancı düşmanı ve ırkçı tepkilerin sorunu daha derinleştirdiğini kabul etmeliyiz.



Teröristin kimliğine bakarak bir dinin müntesiplerinin töhmet altın bırakılması ve suçlu gibi savunma yapmak zorunda bırakılması kabul edilemez. Şu gerçeği bir kez daha altını çizmek isterim maalesef dini, ırkı, teninin rengi nedeniyle ötekileştirilen gençler terör örgütü propagandasına daha açık hale geliyor.



"Sadece kendi güvenliğimizi koruyoruz"


Dün sabah saatlerinde hava sahamızı ihlal eden, milliyeti belirsiz iki uçak Yayladağı Hatay bölgesinde, sınır ihlali yapmamaları konusunda, 5 dakika içinde 10 kez ikaz edilmiştir. Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine bu uçaklardan biri tekrar Suriye'ye dönerken, diğeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiştir. Bunun üzerine bölgede devriye görevi yapan F16'larımız Türk hava sahası içinde sınır ihlali yapan uçağa ateş açmışlardır. İsabet alarak Suriye tarafına düşen uçağın bazı parçaları da sınırlarımız içine isabet etmiş, bu sebeple 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Daha sonra Rus yapımı olan uçağın Rusya Federasyonuna ait olan uçağın Rusya'ya ait olduğu anlaşılmıştır. Kimse sessiz ve tepkisiz kalmamazı düşünmemeli. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşliğimizin hukukunu koruyoruz. Kimse bizim egemenlik hakkımızın yok sayılmasını istemesin. Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yoktur.










#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul Kongre Merkezi
#İSEDAK
#Canlı
8 yıl önce