|

Erdoğan: Vurmamak için elimizden geleni yaptık

Türkiye'nin Suriye sınırında sınırlarımızı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına herkes saygı göstermeli. Bu bir alkış meselesi değildir. Son hadisenin önüne geçmek için elimizden gayreti gösterdik" dedi. Erdoğan, Türkmenlere yapılan saldırılarla ilgili olarak da "Kimse kimseyi kandırmasın. 'DAİŞ'i vuruyoruz' diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır" diye konuştu.

Yeni Şafak
19:19 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 20:25 - 24/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Öğretmenler Günü resepsiyonunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırında düşürülen Rusya uçağıyla ilgili "Yaptığımız tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir." dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:



"Viyana'da konuşulanlara uymadılar"


"Suriye meselesine adil bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne terör sorunun önüne geçilemeyeceğini herkes biliyor. Esed rejimi ve onu destekleyen ülkeler Viyana'da konuşulanlara uymadı.






"Sınırlarımıza herkes saygı göstermeli"


Aidiyeti bilinmeyen bir uçağın uyarılmasına rağmen, maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. F16'larımızın müdahalesi sonucu bu uçak düşürülmüştür. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına herkes saygı göstermelidir.



"Böyle bir durumla karşı karşıya kalmanın ıstırabını yaşıyoruz"


Bu bir alkış meselesi değildir. Biz buna şahit olmak istemeyiz. Ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ıstırabını yaşıyoruz. Bu olay da angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.






"Hadisenin önüne geçmek için elimizden geleni yaptık"


Türkiye'nin komşularıyla başka bir ülkeye karşı düşmanlığı söz konusu değildir. Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın.



"DAİŞ diye Türkmenleri vuruyorlar"


Türkiye Suriye'de muhalif grupları samimiyetle destekliyor. Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ'in bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir. Kimse kimseyi kandırmasın.DAİŞ'i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır."




#cumhurbaşkanı erdoğan
#açıklama
#gündem
8 yıl önce