|

Erdoğan'a karşılama sürprizi!

Sosyal medyada örgütlenen İstanbullular, Erdoğan'ı karşılamak için Atatürk Havalanı'na akın ediyor. On binlerce kişi AK Parti'den gelen "Karşılama yapılamayacak' açıklanmasına rağmen havalimanının yolunu tuttu. Başbakan'ın uçağı 01.30'da inecek.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 6/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:38 - 6/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan'a karşılama sürprizi!
Erdoğan'a karşılama sürprizi!

İstanbul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan Afrika gezisinin son durağı Tunus'taki temaslarını tamamlayıp bugün İstanbul'a dönüyor. AK Partililer, sosyal medyada örgütlenerek Erdoğan'ın İstanbul'a dönüş için harekete geçti. Erdoğan'ın ve Ak Parti İl teşkilatının özellikle bir karşılama istenmediği açıklamasına rağmen vatandaşlar sosyal medyada örgütlendi. Kalabalık bir topluluk saat 00:30'da İstanbul'a inmesi beklenen Erdoğan'ı karşılayarak Gezi Parkı eylemlerine göndermede bulunacak.

Havalimanında özel önlemler alınıyor

İstanbul Atatürk Havalimanı'na inecek Başbakan Erdoğan ve karşılayacak kalabalık için güvenlik tedbirleri alındı.

Davos'tan döner gibi

AK Partililer Erdoğan'ı en son 2009'daki Davos çıkışından sonra İstanbul'da karşılamıştı. Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda Davos karşılamasına da göndermeler yapıldı.

İniş saati 01.30

Başbakan Erdoğan'la birlikte Afrika turunda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Twitter'dan saat 01.30'da İstanbul Atatürk Havaalanı'nda olacaklarını açıkladı.

İşte 23:00 itibariyle Atatürk Havalimanı

Havalimanı yolu kilitlendi

Havalimanı yolu tamamen kilitlendi. Havalimınına akınlar dakikaka dakika artıyor. Polis güvenlik önlemlerini üsst düzeye çıkardı.

Haydi Bir Daha

Türk bayrakları ve AK Parti flamaları taşıyan coşkulu bir grup, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önünde bekliyor."Yurtta Tayyip, cihanda Tayyip", "Menderes'i astılar, Özal'ı zehirlediler, Erdoğan'ı yedirmeyiz" yazılı pankartlar açan gruptakiler, meşaleler de yaktı. Bu arada, gruptan bazı kişiler, burada görevli polis memurlarına çiçek vererek, "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Sürücülerin de otomobillerinin klaksonlarını çalarak gruba destek verdiği görüldü. Alanda Ak Parti'nin seçimlerde kullandığı ünlü "haydi bir daha bir daha" şarkısı sık sık yayınlanıyor.

Kalabalığın ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.

Erdoğan'ın evinin önünde karşılama

Erdoğan'ın Kısıklı'da yeralan evinin önündede karşılama hazırlığı var. Vatandaşlar Erdoğan'ın evinin önünde

11 yıl önce