|

Erdoğan’dan Ermenice mesaj

Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi’nde, 1915 olaylarına ilişkin ayin düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkçe ve Ermenice gönderdiği mesajın okunduğu ayine AB Bakanı Volkan Bozkır da katıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:16 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ermeni Patrikhanesi'nin ev sahipliğinde, 1915 olaylarının 100. yılını anmak üzere Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nde Sup Badarak (Kutsal Sunu) ayini düzenlendi.


Ayinde, Surp Badarak ilahileri seslendirildi. Ayini yöneten Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, duaların ardından Ermenice ve Türkçe vaaz verdi. Ateşyan, 1. Dünya Savaşı yılları ve özellikle de 1915'in, tarihin acı dolu sayfalarından olduğunu belirterek, “Halkımızın çocukları acımasız bir siyasetin sonucu olarak tehcir yollarında ve diğer birçok yerde hayatlarını kaybettiler. Onların anısı bizleri bugün toplamış durumda” dedi. Ateşyan, “Bugün bir başka davete daha icabet ediyoruz. Yüreklerimizden çıkan dualardan bir payı da Çanakkale Savaşı'nda hayatlarını kaybeden Osmanlı ordusu askerlerinin ruhlarının esenliği için ayırıyoruz” dedi.



ACINIZI PAYLAŞIYORUM


Ayinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği Türkçe ve Ermenice mesaj Başrahip Tatul Anuşyan tarafından okundu. Erdoğan, mesajında, “Ermeni toplumunun geçmişte yaşadığı üzüntü verici hadiseleri bildiğimizi ve acınızı samimiyetle paylaştığımı bir kez daha ifade ediyorum. Osmanlı Ermenilerinin dünyanın her yerindeki torunlarına gönül kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunu da bilmenizi istiyorum. Osmanlı İmparatorluğu'na ve cumhuriyetimize yaptıkları ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi katkıları daima takdirle hatırladığımız Ermeni toplumunun, coğrafyamızın her köşesindeki hatıralarını güzel duygularla yad ediyorum” dedi.



Yaşanmış kötü bir olay


Ayine AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da katıldı. Önümüzdeki döneme artık birlikte huzur ve barış içinde yürümeyi arzu ettiklerini vurgulayan Bozkır, "Biz Ermeni kardeşlerimizin yaşadıkları acılara saygı duyuyoruz. Bunu yaşanmış kötü bir olay olarak addediyoruz" diye konuştu.


#ermeni ayini
#Tatul Anuşyan
#erdoğan
#1915 mesajı
9 yıl önce