|

Ergenekon zanlısı İlsever ameliyat olacak

Aa
00:00 - 19/08/2008 Salı
Güncelleme: 13:41 - 19/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Ergenekon zanlısı İlsever ameliyat olacak
Ergenekon zanlısı İlsever ameliyat olacak

"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından, İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in rahatsızlığının tanısının konulabilmesi için akciğer ameliyatı olması gerektiği belirtildi.


Rahatsızlığı dolayısıyla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin mahkum koğuşunda tedavisi süren İlsever hakkında, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Onkoloji Konseyi'nce bir heyet raporu düzenlendi. Raporda, İlsever'in rahatsızlığının tanısının konulabilmesi amacıyla (eksploratris torakostomi) kaburgasının açılarak akciğer ameliyatı olması gerektiği kaydedildi.



İlsever'in avukatı Osman Aydın Şahin de yaptığı açıklamada, üniversitenin mahkum koğuşunda tedavisi devam eden müvekkilinin Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe yazarak, ameliyatının başka bir hastanede yapılmasını istediğini söyledi. Dilekçesince, “hastanedeki mahkum koğuşunda en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiğini” ifade ettiği belirtilen İlsever, doktorunun önerdiği ameliyatı Trakya Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaptırmasının mümkün olmadığını kaydetti. İlsever'e, bir süre önce getirildiği İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Bölümünde “vücut tümör taraması” yapılmıştı.



16 yıl önce