|

Erkler buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarıyla öğle yemeğinde biraraya geldi. 1,5 saat süren yemek aynı zamanda Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve AYM Başkanı Haşim Kılıç için de veda yemeği anlamı taşıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:33 - 28/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başlattığı erklerin buluşması geleneğini sürdürdü. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yasama, yürütme ve yargı organları başkanları ile biraraya gelen Erdoğan misafirleriyle öğle yemeği yedi. 

Yemeğe TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Serdar Özgüldür, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tümgeneral Abdullah Arslan katıldı.

1,5 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın da hazır bulunduğu yemek 12.30’da başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren yemekte Erdoğan’ın sağına Meclis Başkanı Çiçek soluna ise Başbakan Davutoğlu oturdu. Çiçek’in yanına Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Davutoğlu’nun yanına ise Yargıtay Başkanı Ali Alkan oturdu. Erklerin tamamının katıldığı yemek basına kapalı gerçekleşti. 

KILIÇ VE ALKAN İÇİN         VEDA YEMEĞİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesindeki “erklerin buluşması” bazı sonlara da ev sahipliği yaptı. AYM Başkanı Kılıç ve Yargıtay Başkanı Alkan’ın emekliliklerine sayılı günler kaldı. Alkan’ın görev süresi 9 Şubat’ta sona eriyor. Alkan 12 gün sonra yaş haddinden emekli oluyor. AYM Başkanı Kılıç’ın ise görev süresi 13 Mart’ta sona eriyor. Kılıç ise 44 gün sonra yaş haddinden emekli olacak. Her iki başkan için de bu yemek aynı zamanda bir veda yemeği anlamı taşıyor.

ÖZKAYA’NIN CÜBBE TÖRENİNE KATILACAK

Erdoğan, ilk atadığı AYM üyesi Kadir Özkaya’nın cübbe giyme törenine iştirak edecek. 15 Aralık’ta görev süresi dolan üye Zehra Ayla Perktaş’ın yerine atanan Özkaya’nın önümüzdeki hafta yapılacak cübbe giyme ve yemin törenine Erdoğan da katılacak.

Aday değilim

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, yasama, yürütme ve yüksek yargı organlarının başkanlarını öğle yemeğinde ağırlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bir süre görüştü.

Saraydan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, AYM’ye yeni seçilen üyenin, 2 Şubat Pazartesi günü yapılacak yemin töreni için Erdoğan’ı davet ettiklerini söyledi. Kılıç, bir gazetecinin, yemeğin nasıl geçtiğine dair sorusu üzerine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başlattığı yemeğin bu dönemde de devam ettiğini ifade ederek, “Normal bir yemek. Ülkenin sorunlarıyla ilgili görüşler yemek sırasında konuşuldu, rutin, normal bir yemek” dedi. Bir başka gazetecinin, “gerginlikler hiç yansımadı herhalde yemeğe” sözleri üzerine de Kılıç, “Devletin yönetiminde gerginlik olmaz. Tabii ki herkes düşüncelerini söyler ama bir yere gelindiği zaman, geldiğiniz noktadan itibaren artık şahıslar değil, devletin geleceği ve devletin hizmeti, kamu hizmeti önemlidir. 

Bu çerçevede bunlar gayet normal sosyal ilişkiler olarak değerlendirilebilir” diye konuştu. Kılıç, 7 Haziran’da aday olacağı yönündeki iddialara da 

“Şu anda herhangi bir düşüncem yok, dışarıdaki spekülasyonlar onlar” yanıtını verdi.
#Tayyip Erdoğan
#Abdullah Gül
#Ahmet Davutoğlu
#erkler
9 yıl önce