|

Ermenek şehitlerine ev tapusu

Ermenek’te geçen yıl yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 18 madencinin ailesine ev tapuları dağıtıldı. Törende konuşan Bakan Elvan işçi yakınlarının özellikle bazı sosyal haklardan yararlanması, konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 الأحد
Güncelleme: 22:04 - 28/02/2015 السبت
Yeni Şafak

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde geçen yıl 28 Ekim günü, terk edilen ocağa dolan suyun yanındaki ocağı basmasıyla yaşamını yitiren 18 madencinin ailesine verilecek evlerin tapuları dağıtıldı. 17’si Ermenek’te, 1’i Zonguldak’ta bulunan evler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), tarafından alındı. Tapu dağıtım töreni Ermenek’te Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. 


BİR EV DAHA VERİLECEK

Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek ilçesindeki maden şehitlerinin yakınlarıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüştüklerini belirterek, “İnşallah önümüzdeki günlerde bu kardeşlerimize geçimlerine bir nebze de olsa katkı sağlamak üzere ikinci konutlarını teslim edeceğiz” dedi. 


HAKLARINI ALACAKLAR

Elvan, bu süreçte işçi yakınlarının özellikle bazı sosyal haklardan yararlanması, yakınlarına istihdam sağlanması konusunda çalışmalar yürüttüklerine değinerek, şunları kaydetti: “Bakanlar Kurulu’nda yaptığımız görüşmeler neticesinde, Soma’daki kardeşlerimizin yakınlarına verdiğimiz hakların aynısını Ermenek’teki kardeşlerimizin yakınlarına verilmesine karar verildi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde. Yasalaşır yasalaşmaz şehitlerimizin yakınlarına bu desteği de sağlamış olacağız.”


Madenlerin yarısı kapatıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, Türkiye’de 559 yer altı madeni olduğunu belirterek, “Bunun 217’si kömürle alakalı. Yaptığımız kontroller sonucu herhangi bir sıkıntı, benzer bir kaza yaşanmaması adına yarısı kapatılmış durumda” dedi. Üzüntünün paylaşıldığı gibi buruk sevinci paylaşmak için Ermenek’e geldiklerini aktaran Yıldız, bu acıların Türkiye’nin birçok yerinde tekrarlanmaması için kontrollere devam ettiklerini kaydetti. Yıldız bağışları nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne, 18 acılı ailenin ve 18 madencinin adına teşekkür etti.


Üzerimize düşeni yaptık

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende, ilk günden itibaren ilgili bakanların olay yerinde bulunduğuna, aileleri yalnız bırakmadığına dikkati çekti. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Facianın yaşandığı ilk günlerde sayın bakanlar madenin başında bizzat beni aradılar, durumu anlattılar. Bana dediler ki, ‘sana burada vazife düşüyor’ dediler. Biz de bu vazifeyi, seve seve üstlendik. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine birer ev sözü verdik. Bugün de bu sözü yerinde tutmaya geldik. Ailelerimiz için aldığımız evlerin tapularını vereceğiz. Acıyı yaşayan bilir, elbette hiçbir şey acıyı hafifletmez.”

#karaman
#ermenek
#maden faciası
#maden şehitlerine tapu
٪d سنوات قبل