|

Ersöz'le ilgili adreslerde arama

Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Ersöz ile ilgili İstanbul'daki 10'a yakın adreste arama yapılıyor

Aa
00:00 - 12/01/2010 Salı
Güncelleme: 23:48 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Ersöz'le ilgili adreslerde arama
Ersöz'le ilgili adreslerde arama

İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile ilgili İstanbul'daki 10'a yakın adreste arama yapılıyor.

Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, yaptığı açıklamada, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talebi üzerine, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği arama kararı uyarınca, Ersöz ile ilgili İstanbul'daki 10'a yakın adreste arama yapıldığını söyledi.

Dizdar, aramaların gerçekleştirildiği yerlerin Ersöz'ün yakınlarına ait adresler olduğunu kaydetti.


HASTANEDEKİ ODASI VE ANKARA'DAKİ EVİNDE DE ARAMA YAPILDI

İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün İstanbul'da tedavisinin sürdüğü hastanedeki odası ile Ankara'daki evinde de arama yapıldığı öğrenilirken, Ersöz'ün kızı Fulya Ersöz, intihar girişiminde bulunduğunu söyleyerek, basına ve savcılara tepki gösterdi.

Alınan bilgiye göre, babasının tedavisinin sürdürüldüğü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine bir taksiyle gelen Fulya Ersöz, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı binasının önünde bekleyen gazetecilere bileklerindeki kesikleri göstererek, intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.

Siniz krizi geçiren Fulya Ersöz, 'Benim kaçıncı intihar girişimim bu? Siz hiç bunu yaşadınız mı? İnsanlar sırlarıyla ölmüyorlar. Sizin bilmediğiniz şeref, haysiyet gibi kavramlar var. Siz hiç böyle bir muameleyle karşı karşıya kaldınız mı? Benim babam burada hasta, hala iftira ediyorsunuz. Yeter artık, insanların şerefleri, aileleri var. Savcı Öz'den şikayetçiyim, tüm savcılardan şikayetçiyim' diye bağırdı.

Daha sonra hastane binasına giren Fulya Ersöz'e gerekli müdahalenin yapıldığı öğrenildi.


-LEVENT ERSÖZ'ÜN ODASINDA ARAMA-

Öte yandan, Levent Ersöz ile ilgili İstanbul'da arama yapılan adreslerden birinin de Ersöz'ün hastanedeki odası olduğu öğrenildi.

Ersöz'ün İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Bölümündeki odasına akşam saat 19.00 sıralarında geldikleri öğrenilen polisler, saat 23.00 sıralarında ellerindeki poşetlerle buradan ayrıldı.

Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar da hastaneye geldi.


-ANKARA'DAKİ EVİNDE DE ARAMA-

Öte yandan Ersöz'ün eşine ait olduğu iddia edilen Çayyolu'ndaki bir villada da akşam saatlerinde Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldığı öğrenildi.

Aramalarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Levent Ersöz'ün eşi Muzaffer Ersöz, aramanın İlko Sitesi'ndeki evde yapıldığını belirtti. Muzaffer Ersöz, bir gazetecinin 'Burada da bir arama bekliyor musunuz?' şeklindeki sorusuna 'Buyursun gelsinler. Her yer onların' yanıtını verdi.

Muzaffer Ersöz, ne yapılmaya çalışıldığını anlamadığını belirterek, eşinin öldürülmek istendiğini iddia etti. Kızının ve eşinin sağlık durumu hakkında bir bilgisi olmadığını da ifade eden Ersöz, İstanbul'a gitmek üzere uçak bileti aradığını söyledi.


14 yıl önce