|

Esed’in subayları ailelerini kaçırıyor

Hava gücünden başka hiçbir askeri üstünlüğü kalmayan Suriye rejimi mevzi kaybetmeye devam ediyor. Suriye Türkmen Koordinatörü Semir Hafez “Başarı sağlayamayacaklarını anlayan rejime bağlı rütbeli subaylar eş ve çocuklarını yurt dışına kaçırıyor’’ dedi. Savaşacak asker bulamayan rejim, Afganistan ve İran’dan getirttiği paralı askerleri cepheye sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 22:04 - 2/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Hava gücünden başka kendini savunacak bir şeyi kalmayan Esed Rejimi, her geçen gün biraz daha güçlenen Özgür Suriye Ordusu karşısında mevzi kaybetmeye devam ediyor. Suriye Türkmen Koordinatörü Samir Hafez, 4 yıldır devam eden savaşta başarı sağlayamayacaklarını anlayan Suriye ordusundaki üst düzey subayların eşlerini ve çocuklarını yurt dışına kaçırdıklarını söyledi.



AİLELER ÇOCUKLARINI SAVAŞA GÖNDERMİYOR


Suriye ordusunun daha önce 400 bin olan asker sayısının 40 bine kadar gerilediğini ifade eden Hafez, “Suriye'de savaşmak için orduya katılanların sayısı iyice düştü. Aileler çocuklarını askere göndermek istemiyor. Esed, kendi kasabasında bile asker bulmakta zorlanıyor” dedi.



PARALI ASKER KULLANIYOR


Ülkede rejime bağlı savaşan askerlerin yüzde 80'nin İran ve Afganistan'dan gelen paralı askerlerle, Hizbullah militanlarından oluştuğunu vurgulayan Türkmen kitlesi Koordinatörü Samir Hafez, rejimin elinde bulunan uçaklardan yerleşim bölgelerine attığı varil bombaları sayesinde ayakta kalmağa çalıştığını kaydetti. Samir Hafez, daha önce Humus'tan çekilen rejimin bugün Humustan ve Delizor'dan da çekilerek Kürtlerin yoğun olduğu Haseki kasabasına yerleştiğini söyledi.



DİRENİŞİ KIRAMADILAR


Bayırbucak'taki Nebi Yunus Tepesi'ne konuçlanan rejim güçlerinin önceki gün başlattığı taaruzla Bayırbucak'taki direnişi kırmak istediğini belirten Hafez, “Türkmen savaşçıların direnişi ile karşılaşan rejim birlikleri geri çekilmek zorunda kaldı. Bu saldırıda 10 Türkmen ve Arap şehit olurken 70 rejim askeri hayatını kaybetti'' diye konuştu.



Türkiye'den enerji hattı istiyorlar


Suriye'deki Türkmenlerin maddi yönden güçlendirilmesi ve enerji desteği sağlanması gerektiğini ifade eden Samir Hafız, Türkiye'den LPG gazının Suriye'ye geçişine izin vererek, Türkmen bölgesinde dolum yapılmasını önerdi. Bu konuda hazırladıkları projeyi hükümete sunduklarını ifade eden Hafez, ''Nasıl ki, Kürtlerin elinde petrol varsa Türkmenler de LPG ile güçlendirilmelidir. Türkiye sınırına yakın güvenli bölgelerde mobil TIR'larda dolum yapılacak LPG'nin Türkmen bölgelerinde dağıtımı yapılmalıdır. Seyyar, dolum TIR'ları tehlike anında başka bölgelere hareket edebilmelidir'' diye konuştu.




#Nebi Yunus Tepesi
#Türkmen bölgesi
#lpg
9 yıl önce