|

Eski eşten 5 çuval belge

Balyoz planı davasında sanıklara kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Baransu’ya bir darbe de eski eşinden geldi. Baransu’nun eski eşi Esra Konur, 5 çuval dolusu belge ve dijital dokümanı Terörle Mücadele’ye teslim etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 22:38 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun eski eşi Esra Konur avukatı Murat Sultansu ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek Mehmet Baransu’ya ait olduğu iddia edilen 5 çuval dolusu belge ve dijital dokümanı Terör Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. Metris Cezaevinde tutuklu bulunan Baransu’nun avukatlarının gelmesinin ardından çuvallar açılarak belgelerin polise teslim edileceği öğrenildi. Ancak Baransu'nun avukatları, belgelerin kime ait olduğu konusunda belirsizlik olduğun ileri sürerek çuvalların Emniyet'te açılmasına eşlik etmedi.

AVUKATI GELMEYİ REDDETTİ

Baransu’nun avukatı Ahmet Emre Bayrak, twitter’da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Müvekkilimizin ve bizlerin haberi olmadan eski eşinin evinde yapılan aramada el konulan çuvallar katılmadığımız aramada müvekkilimiz ile davalı olan eski eşinin evinde el konulan belgelere ait çuvallar bize açtırılmak istenmiştir. Tarafımızdan buna iştirak edilmemiştir.”

GİZLİ GİZLİ KONUŞURDU

Belgelere ilişkin Esra Konur’un ifadesi de alındı. Baransu'nun evrakları nasıl temin ettiği sorusuna Konur'un, eşinin bu evraklara nasıl ulaştığını bilmediğini, fakat evrakların bodruma evlilikleri döneminde eski eşi tarafından konulduğunu söylediği öğrenildi.  Konur'un ifadesinde, Baransu'nun zaman zaman gizlice telefon görüşmesi yaptığına söylediği belirtildi.

AVUKAT KAFA KARIŞTIRDI

5 saat süren ifade işleminin ardından Konur ve Avukatı Murat Sultansu gazetecilerin karşısına çıktı. Daha önce emniyete belgeleri kendilerinin  teslim ettiğini açıklayan Sultansu bu kez belgeleri polisin bulduğunu iddia etti. Gazetecilerin  “Evrakları sizin teslim ettiğiniz doğru mu?” soruları üzerine "Doğru değil bu. Bizim getirdiğimiz bir evrak yok" şeklinde konuştu.  

Firari Aytaç için yakalama kararı

Eski Polis Akademisi Öğretim Görevlisi Önder Aytaç, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, ifade vermeye gelmeyince hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada Erdoğan’ın avukatı Burhanettin Sevencan'in talebi üzerine  Aytaç hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verildi. Aytaç, Twitter'dan yaptığı açıklamada yurtdışında olduğunu açıkladı.

#Mehmet Baransu
#Murat Sultansu
#Esra Konur
9 yıl önce