|

Eski MİT'çi Öneş'e göre Patagonya'da bile bu olmaz

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, "Çıkarılan bir fezlekenin aynı gün telefonla çağırılarak haber verilmesi konusu. Bu sanıyorum Patagonya'da olabilecek bir konu değil. Bu hem hukuk sistemi hem devlet adabı bakımından dikkatle değerlendirilmelidir. Burada demek ki bir hukuk güvencesi yok." dedi.

Cihan
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:56 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Eski MİT'çi Öneş'e göre Patagonya'da bile bu olmaz
Eski MİT'çi Öneş'e göre Patagonya'da bile bu olmaz

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasının değerlendirdi. Türkiye gibi gelişim sürecinde bu tip olaylarla karşılaşmanın mümkün olduğunu belirten Öneş, Fidan'ın ifadeye çağrıldığı süreci doğru bulmadığını söyledi.


TESEV tarafından düzenlenen 'Türkiye başa mı dönüyor? Kürt meselesinde 1990'lar ve bugün' başlıklı panel Sabancı Üniversitesi'nin Karaköy'deki binasında gerçekleştirildi.


Panele konuşmacı olarak katılan eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, basın mensuplarının MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması ile ilgili sorularını cevapladı.


Türkiye'nin gibi gelişim sürecinde bir ülkede böyle olaylarla karşılaşmanın mümkün olacağını söyleyen Öneş, MİT Müsteşarı Fidan'ın ifadeye çağrılma sürecini değerlendirdi.


Başbakan Erdoğan'ın çok güvendiği Hakan Fidan hakkında, Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nun ve bilgisi olması gereken Başsavcı'nın bilgisi olmadan bir fezleke hazırlandığını aktaran Güneş, durumu eleştirdi.


Öneş, "Çıkarılan bir fezlekenin aynı gün telefonla çağırılarak haber verilmesi konusu. Bu sanıyorum Patagonya'da olabilecek bir konu değil. Bu hem hukuk sistemi hem devlet adabı bakımından dikkatle değerlendirilmelidir. Burada demek ki bir hukuk güvencesi yok. Türkiye'nin bölgesel gelişmeler içindeki riskleri ile her an karşılaşabilecek bir kurumun meşgul edilmesi konusu. İyi ki bu olay olmuş. Türkiye demek ki bunu yaşayacakmış, Türkiye'nin demokratikleşme ihtiyacının ne kadar önemli olduğunu hukukun üstünlüğü kavramının nasıl içinin doldurulması gerektiği bakımından meseleyi çok önemli görüyorum." dedi.

12 yıl önce