|

Eski rektöre 82 yıl hapis istemi

Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nde 2 dönem rektörlük yapan Prof.Dr. Alper Akınoğlu'nun dönemine ilişkin olarak 2.5 yıldır devam eden savcılık soruşturması tamamlandı. İddianamede, Rektör Akınoğlu için 82, kendisinden şikayetçi olup rüşvet iddialarında bulunan müteahhit Cumali Kurtar için 47 ve bazı öğretim üyeleri ile memurlar için de 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yeni Şafak
12:14 - 22/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:17 - 22/12/2014 Pazartesi
DHA

2005-2012 yılları arasını kapsayan döneme ilişkin soruşturma sonunda açılan davada toplam 48 sanık için, 'üniversite ihaleleri ve hakedişlerin ödenmesinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı, zimmet suçu işlendiği, rüşvet, 6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlamaları yer alıyor.


Aynı yöndeki ihbarlar üzerine Rektör Akınoğlu görevdeyken Mali Şube tarafından düzenlenen operasyonda makamında gözaltına alınmış, bazı görevliler de tutuklanmış daha sonra salıverilmişti. Bu operasyonda Rektör Akınoğlu'nun makamında ve evinde jammer sinyal kesici ve böceksavar cihazlar bulunmuştu.


KİMLER YARGILANACAK


Önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanacak sanıklar şunlar: Zişan Temiz ( Müşteki-sanık), Cumali Kurtar, Alper Akınoğlu, Abdurrahim Yıldız, Abuzer Taşçı, Adnan Basalak, Ahmet Öz, Bahar Perihan, Behnan Alper, Bekir Göydeniz, Bülent Özen, Deniz Uyar, Denizhan Sarıhan, Engin Köse, Fatih Çalış, Gülşen Güzel, Hakkı Demir, Hamza Farsak, Harun Demirtaş, Hasan Akan, Hasan Danışman, Hatice Başak Yıldırım, İbrahim Akgün, İbrahim Mithat Eşmeli, İhsan Şemi Özer, İlter Uzel, İnci Makal, Kamil Önder, Kemal Yalçın Gülüt, Kerim Karakayalı, Kubilay Okyay, Mahmut Ergin, Mehmet Bilbek, Mehmet Yücel, Mehmet Akif Bilmez, Mustafa Göde, Mustafa Erkan Kozanoğlu, Nazan Gür, Nejat Narlı, Nuvit Günay, Özgür Demir, Özkan Gügerçin, Remzi Çalışır, Salih İncetaş, Salih Kafkas, Sebahattin Eşit, Suat Sarı, Yunus Abiç.

 
#çukurova üniversitesi
#rektör
#rüşvet
#Prof.Dr. Alper Akınoğlu
9 yıl önce