|

Faciadan kıl payı dönüldü

Mısır’dan İtalya’ya giden, içerisinde 700 kaçak ve 8 Türk mürettebat bulunan yük gemisi Girit adası açıklarında arıza yaptı. Akıntıya kapılıp sürüklenen gemiye saatler sonra ulaşıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:16 - 26/11/2014 Çarşamba
Diğer
Akdeniz’deki umut yolculuğu facialarına az kalsın bir yenisi ekleniyordu. 700 kaçak göçmen taşıyan kuru yük gemisi, Akdeniz’de saatlerce sürüklendikten sonda kurtarıldı. Kribati bandıralı 77 metre uzunluğundaki yük gemisi, iki gün önce Mısır’ın İskenderiye limanı yakınlarından İtalya’ya gitmek üzere yola çıktı. İçinde 8 Türk mürettebat ve 700 kaçak göçmenin bulunduğu geminin motoru dün öğle saatlerinde  Girit Adası yakınlarında arıza yaptı. 

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK

Motoru tamamen duran gemi şiddetli dalga ve kötü hava koşullarının da etkisiyle saatlerce sürüklendi. Çevredeki gemilerde çalışanların Yunan Sahil Güvenlik birimlerine haber vermesi üzerine, bölgeye gelen ekipler gemide yüzlerce kadın ve çocukların bulunduğunu tespit etti. Kötü hava koşulları nedeniyle gemiye akşam saatlerinde ulaşılabildi. Yunan Deniz Kuvvetlerine ait helikopter ve bir firkateynin Girit’e çektiği geminin hava koşullarından dolayı bu sabah limana ulaşabileceği belirtildi.  

EBOLA VİRÜSİ VAR  İDDİASI  

Göçmenlerin Suriye ve Afganistan kökenli olduğu, İtalya’ya gitmeye çalıştıkları belirlendi. Gemide ‘ebola’ hastası olduğu söylentisi üzerine Yunan birimleri de alarma geçti.  Gemide silahlı insan kaçakçılarının da olduğu iddia edildi. Geminin adının ‘’Barış’’ olduğu belirtil, iki yıl önce, taşıdığı Türk bayrağını Kribati bayrağı ile değiştirdiği bildirildi.
#Mısır
#İtalya
#Girit adası
#mürettebat
9 yıl önce