|

Fikirtepe''den sonra Yenimahalle inatçısı

Ankara Yenimahalle''deki kentsel dönüşüm bölgesinde bir gecekondu, sahibinin pazarlığı sıkı tutması nedeniyle yıkılamıyor. Çevresi şantiyeye dönüşmesine rağmen yıkıma direnen evsahibi, Fikirtepe''deki ''tek evi'' hatırlattı. Yargı sürecinin başladığı ev hakkında mahkeme, belediye lehine karar verirse yıkım başlayacak.

.
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:38 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Fikirtepe''den sonra Yenimahalle inatçısı
Fikirtepe''den sonra Yenimahalle inatçısı

Başkentte, Yenimahalle''deki kentsel dönüşüm bölgesinde bir gecekondu, çevresinin şantiyeye dönmesine rağmen, sahibinin pazarlığı sıkı tutması nedeniyle yıkılamıyor. Bin 98 gecekondunun yıkımının gerçekleştiği bölgede inatçı ev sahibinden dolayı kentsel dönüşüm durma noktasına geldi.

UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Urankent Mehmet Akif Ersoy Mahallesi''nde yaşayan, gecekondu sahibi Sait Kaplan, diğer gecekondu sahiplerinin belediye ile uzlaştığını, ancak kendisinin talepleri karşılanmadığı için evinin yıkılmasına izin vermediğini söyledi. Kaplan, bu nedenle çevrede inşaat başlamasına rağmen evinin tek başına hala ayakta durduğunu söyledi.

MAHKEME SON KARARI VERECEK

İnşaat alanının ortasında kalan evinin, İstanbul Fikirtepe''deki gecekonduyu anımsattığını ifade eden Kaplan, belediyeyle ilgili devam eden mahkeme süreci sonuçlanıncaya kadar evinde oturmaya devam edeceğini bildirdi. Kaplan, evlerinin bahçesinin bir bölümünün projeyi yürüten inşaat firmasının iş makineleriyle yıkıldığını, ancak haklarını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

BİN 98 GECEKONDU YIKILDI

Yenimahalle Belediyesi''nden yapılan yazılı açıklamada ise belediyenin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi''nde yürüttüğü proje çerçevesinde, bin 98 gecekondunun yıkılarak yerine bin 502 konutun inşa edildiği bildirildi. Projenin hızla devam etmesine karşın 19 gecekondu ile anlaşmazlık yaşandığı belirtildi.

DAVALIK OLDU

Sorunun, ''evrak eksikliği nedeniyle imar affından yararlanamayan ve hiçbir hakkı bulunmayan vatandaşların evlerinden çıkmak istememesinden ve bazı hak sahiplerinin açtığı davaların devam etmesinden'' kaynaklandığı kaydedildi. Yenimahalle Belediyesi''nin başlattığı kentsel dönüşüm projesinin durma noktasına geldiği ve konunun mahkemeye sevkedildiği belirtilen açıklamada ayrıca yasal sürecin sona ermesinin beklendiği, belediye lehine karar verilmesi halinde bu gecekonduların da yıkılacağı kaydedildi.

''Tek ev''i hatırlattı

İstanbul Kadıköy''de kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü Fikirtepe''de, 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan ''tek ev'' sahibinin inatçılığı yüzünden 3 yıl sonra yıkılabilmişti.


10 yıl önce