|

Film gibi torbacı takibi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube polisleri, son günlerde yaptığı operasyonlarla torbacıların korkulu rüyası oldu. Birçok adreste polisin takip ettiği zehir tacirlerinin başvurduğu kaçış yöntemleri ise filmleri aratmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:08 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Büro Amirliği ekipleri yaptıkları operasyonlar ile sokak torbacılarını hedef aldı. İstanbul genelinde yapılan ani baskınlarda, Suriyeli mültecilere uyuşturucu satanlardan öğrenci mekânlarını mesken tutan torbacılara kadar birçok zanlı arandı. Baskınlarda 55 kişi gözaltına alırken, 34'ü tutuklandı. Torbacıların yaşadığı birbirinden farklı kaçma yöntemleri ise dikkat çekti. Bir torbacı, uyuşturucuları gecekonduda bırakıp kaçarken, bir torbacıyı ise polisten ağabeyi kaçırmaya çalıştı. İlginç hikâye ise apartman sakinlerinin binanın boşluğuna saklanan torbacıyı, hırsız diye ihbar etmeleri oldu.



KOMŞULARI YAKALATTI!


Bağcılar'daki operasyonda 2 şüpheliyi takibe alan polis, zanlıları araçla yolda giderken durdurdu. Zanlılar araçtan indiği sırada kalabalık bir grup, aracın yanına doğru gelmeye başladı. Gelen kişilerin araçtaki torbacının ağabeyi ve onun arkadaşları olduğu öğrenilirken, aracın etrafını saran grup, torbacıları polisten kaçırmaya çalıştı. Çıkan kargaşada torbacıların kaçırmaya çalıştığı kişi polis tarafından gözaltına alınırken, araçtan indirilen diğer kişi ise kargaşada olay yerinden kaçmayı başardı. Beyoğlu'nda zanlı N.İ.'yi yakalamak için Pürtelaş Mahallesi'ndeki bir adrese giden ekipler ise ilginç bir olayla karşılaştı. N.İ., polisin geldiğini duyunca oturduğu apartmanda bir boşluğa saklanmıştı. Dairesinde bulunamayan N.İ.'yi komşuları 'hırsız sanarak' ihbar etti. Hırsız zannedilerek yakalanan kişinin torbacı N.İ. olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin üzerinden çok miktarda kokain ve esrar çıktı. N.İ. tutuklandı.



12 YIL CEZASI ÇIKTI


Silivri'de uyuşturucu satışı yapan şüpheli K.K.'yı ise polis, uzun bir kovalamacının ardından yakaladı. Üzerinde çok miktarda esrar ve 1 tabanca ile gözaltına alınan torbacının, GBT sorgusunda 12 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir gecekonduya baskın yapan ekipler ise odanın orta yerinde satılmaya hazır uyuşturucu maddeler ele geçirdi. Zehir taciri, polisten daha atak davrandı, gecekondunun camından atlayarak kaçtı. Beyoğlu Çukur Mahallesi'ndeki bir metruk binada Suriyelilere uyuşturucu satan bir zanlının küçük deposu ise dikkat çekti. Gözaltına alındıktan sonra mahkemece tutuklanan İ.G.'den bir kilograma yakın esrar ele geçirildi. Sarıyer Çayırbaşı Mahallesi'ne yapılan baskınlarla da uyuşturucu çetesine darbe indirildi. S.O., S.G., E.A., U.G. ve H.O. adlı zehir tacirleri yakalanırken, zanlıların evlerinden bol miktarda esrar, bonzai ve kokainin dışında 4 adet de pompalı tüfek çıktı.



Bilanço kabarık


Polisin İstanbul'da yaptığı son operasyonlarda, 5 kilo 300 gram esrar, 1 kilo 360 gram kokain, 228 ecstacy hap, 1 kilo 20 gram bonzai, 53 gram eroin, 4 otomatik av tüfeği, 8 ruhsatsız tabanca, 49 mermi ve 2 hassas terazi ele geçirildi.


#ecstacy hap
#Narkotik Şube polisleri
#uyuşturucu
9 yıl önce