|

Firari katilden askere pusu: 1 şehit

Aydın’da 2 yıl önce karısı ve kayınbiraderini sakat bırakan, kayınpederini de öldürdükten sonra kayıplara karışan Hüseyin Türkmen dün yine kan döktü. İhbar üzerine kendini arayan jandarmalara ormanda kurşun yağdıran katil, Astsubay Emrah Günalan’ı şehit etti, 1 askeri de yaralayıp kaçtı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:03 - 28/01/2015 Çarşamba
Diğer
Aydın’da iki yıl önce, babasının evine giden karısı ile kayınbiraderini av tüfeğiyle vurarak yaralayan, kayınpederini de öldürüp kayıplara karışan Hüseyin Türkmen  dün de 1 askeri şehit etti. 

BACAKLARI KESİLDİ 

2013 yılının Eylül ayında kendisinden boşanmak isteyen eşi Ümmühan Türkmen’in, babasının evine gitmesine öfkelenen 39 yaşındaki Hüseyin Türkmen dehşet saçmıştı. Aracıyla giden kayınbiraderinin önünü kesen Hüseyin Türkmen, kayınbiraderi Durmuş Türkmen (49), kayınpederi İbrahim Türkmen (72) ve karısı Ümmühan Türkmen’e (39) ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçmıştı. Hastaneye kaldırılan Ümmühan Türkmen’in sol, Durmuş Türkmen’in ise her iki bacağı diz altından kesildi. Kayınpeder İbrahim Türkmen ise doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamamıştı.  

İKİ YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI

Olayın ardından kayıplara karışan cinayet şüphelisi Hüseyin Türkmen’in yakalanması için çalışma başlatıldı, ancak iki yıldır kaçmayı başardı. Dün, cinayet şüphelisi Hüseyin Türkmen'in Eğrikavak Mahallesi kırsalında olduğu bilgisine ulaşan jandarma harekete geçti. Sisli, karlı ve ormanlık bölgede pusu kurduğu belirtilen Hüseyin T., saat 17.00 sıralarında jandarmaya silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Astsubay Üstçavuş Emrah Günalan ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel yaralandı.

2,5 SAAT SONRA BULUNDU 

Yaralıların durumu telsizle bildirmesi üzerine bölgeye helikopterler ve destek ekipler gönderildi. Uzman Çavuş Yüksel'i bularak hastaneye kaldıran ekipler Günalan’a ise ulaşılamadı. Yaklaşık 2.5 saat süren aramanın ardından Astsubay Üstçavuş Günalan’ın naaşına ulaşıldı. 

Yine kayıplara karıştı

2 cana kıyan katil Hüseyin Türkmen olayın ardından yine kayıplara karıştı. Hem Jandarma hem de polis  bölgeyi didik didik etmesine rağmen  katilin izini bulamadı. 

#Aydın
#Hüseyin Türkmen
#Emrah Günalan
9 yıl önce