|

Firari zanlı postayla savunma yolladı

Manken Burcu Çağlayan’ın ölümüyle ilgili yargılamada ilginç gelişme yaşandı. Bir yıldır aranan zanlı mahkemeye savunmasını postayla gönderdi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:49 - 27/01/2015 Salı
Diğer
Antalya’da 4 yıl önce 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan’ı balkondan atarak ölümüne sebep olduğu öne sürülen kişi ile arkadaşının yargılanmasına devam edildi. Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Murat Ergüç ile avukatları ve Burcu Çağlayan’ın eşi Bulut Emir katıldı. Tutuklama kararı ile aranan sanıklardan İbrahim Tokgöz ise duruşmaya katılmadı. Bir yıldır aranan İbrahim Tokgöz ise mahkemeye postaneden mektup atarak savunmasını gönderdi. Dosyaya eklenen Tokgöz’ün yazılı savunmasında Çağlayan’ın ölümü ile bir ilgisinin bulunmadığını beyan ettiği belirtildi. 

AYM'YE BAŞVURU YAPTI  

Tokgöz’ün avukatı İbrahim Tokgöz’ün adli yargılama ve etkili başvuru haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Murat Ergüç hakkındaki adli kontrol kararlarının 250 bin lira teminat ile kaldırılmasına karar verildi. Duruşma 31 Mart tarihine ertelendi.
#Antalya
#Burcu Çağlayan
#Murat Ergüç
9 yıl önce