|

Fırtına Marmara''da ulaşımı vurdu

Marmara Denizi''nde esen şiddetli rüzgar deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. İstanbul ve Bursa''da deniz otobüslerinin seferleri iptal edildi. Kumburgaz''da denize açıldıktan sonra hala ulaşılamayan 4 genci arama çalışmaları da durduruldu.

.
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:03 - 30/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Fırtına Marmara''da ulaşımı vurdu
Fırtına Marmara''da ulaşımı vurdu

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerini iptal etti. Olumsuz hava şartları nedeniyle Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi''nin de (BUDO) bazı seferleri iptal edildi. İptaller sebebiyle Yenikapı ve Bostancı''dan karşılıklı olarak; Çınarcık, Esenköy, Marmara-Avşa, Armutlu, Bursa seferlerinin bazıları yapılamadı. Hava muhalefetinden Erdek, Tekirdağ, Avşa arasında yapılan BUDO seferleri de etkilendi.

4 ÇOCUK YARALANDI

Fırtına nedeniyle Balıkesir''in Erdek ilçesinde sahil şeridindeki şişme oyun alanı devrildi. Alanda oynayan Berkay Özbek (10), Berat Özbek (3), Hidanur Şentürk (3) ve Mert Şentürk, düşerek yaralandı. Yaralanan çocuklar, ambulansla Erdek Devlet Hastanesi''ne kaldırıldı. Çocuklardan Berkay Özbek, ilk müdahalenin ardından önce Bandırma Devlet Hastanesi''ne, ardından da Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi''ne sevk edildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI DURDU

Öte yandan, İstanbul''da, 17 Ağustos''ta Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 gençten hala kayıp olan 4''ü için Erdek civarında yürütülen arama çalışmalarına da fırtına nedeniyle ara verildi. Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Muharrem Günvaran, fırtınadan dolayı ekiplerin arama faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Günvaran, ''Meteoroloji Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre, Erdek ve çevresinde fırtına hafta başına kadar devam edecek. Böyle olması halinde arama çalışmalarına hafta başında yeniden başlayacağız'' dedi.

Ankara''da şimşekler çaktı

Ankara''da önceki gece bastıran sağanak yağmur, gök gürültüsü ve şimşeklerle birlikte etkili oldu. Kentin bazı bölgelerine yıldırım düştüğü gözlendi. Başkentliler, sık sık çakan şimşekler ve gök gürültüsü nedeniyle korkulu anlar yaşadı.


10 yıl önce