|

Fişleme var dedi babası ceza yedi

Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken paralel fişlemeyi deşifre ettiği için meslekten ihraç edilen polis memuru Fatih Kutbay’ın ailesine de kumpas kuruldu. Kutbay’ın babası 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Oktay Yıldırım ve
04:00 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 21:43 - 27/12/2014 Cumartesi
Diğer
Paralel yapı, Türkiye genelinde 1 milyon kişinin fişlendiğini ortaya çıkaran ve fişleme belgelerini kopyalayarak savcılığa teslim eden Polis Eski Memuru Fatih Kutbay’ın meslekten ihracıyla yetinmedi, ailesine de kumpas kurdu. Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı dönemde fişleme faaliyetlerini deşifre ederek suç duyurusunda bulunan Kutbay, bir kişiyi darp suçuyla meslekten ihraç edilmişti. 

TERÖRDEN GÖZALTI HAKARETTEN CEZA

Yaşananlar bununla sınırlı kalmadı. Fatih Kutbay’ın babası Bekir Kutbay, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Facebook üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Baba Kutbay, oğlunun fişleme ile ilgili suç duyurusundan sonra evinden alınmış, hakkında silahlı terör örgütü üyeliği suçlaması ile dava açılmış, delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verilmişti. Polis memurunun ihraç edilmesiyle yetinmeyen paralel yapı, terör suçundan sonuç alamayınca, bu kez hakaret davası ile baba Kutbay’ı cezalandırdı.

FACEBOOK ŞİFRESİNİ KIRDILAR

Bekir Kutbay, örgüt üyeliğinden gözaltına alındığında soruşturmayı yapan polislerin evindeki bilgisayarı Ddos (didos) yöntemiyle hacklediğini, bilgisayarda kayıtlı her şeyi kopyalayıp aldıklarını belirtti. Facebook şifresinin de kırıldığını aktaran Baba Kutbay, “Hiçbir şekilde Cumhurbaşkanı Gül’e hakaret etmedim. Hakaretler yazılmışsa da şifremi kıran kişiler tarafından yazılmıştır” dedi. Buna rağmen ceza almaktan kurtulamadı.

PARALEL YAPI AİLEYİ HEDEF ALDI 

Baba Bekir Kutbay, oğlu Fatih Kutbay’ın Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken paralel yapının ipliğini pazara çıkarması nedeniyle kendilerine bu tip kumpasların kurulduğunu söyledi. “Hakaretin yapıldığı iddia edilen tarihte bizim evdeki ağdan bağlantı sağlanmamış, evimizde internet varken niye başka bir yerden internete girelim” diyen eski polis Fatih Kutbay da yaşananların paralel yapının intikam girişimi olduğunu söyledi.

Deli raporu almak istediler

Fatih Kutbay (29), Erzincan Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubesi’nde görev yaptığı 2010 yılında Terörle Mücadele Şubesi’nin bilgisayarına girerek “paralel yapı” tarafından hazırlanan “fişleme” listesini kopyalayarak suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından başına gelmedik kalmayan Kutbay, 4 kez akıl hastanesine gönderilerek “deli” raporu alınmak istendi. Koruma Şube Müdürü Mustafa A. tarafından darp edilen Kutbay, ilginç bir şekilde “bir polis memurunu darp ettiği” gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. 

#Paralel yapı
#Fatih Kutbay
#Bekir Kutbay
#Abdullah Gül
9 yıl önce