|

Flaş Flaş: Poyrazköy İddianamesi kabul edildi

12. Ağır Ceza Mahkemesi, Poyrazköy İddianamesi'ni kabul etti.

Aa
00:00 - 27/01/2010 الأربعاء
Güncelleme: 15:15 - 27/01/2010 الأربعاء
Yeni Şafak
Flaş Flaş: Poyrazköy İddianamesi kabul edildi
Flaş Flaş: Poyrazköy İddianamesi kabul edildi

'Ergenekon' soruşturması kapsamında Poyrazköy'deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin 5'i tutuklu 17 kişi hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca 21 ve 28 Nisan 2009 tarihleri arasında Poyrazköy Keçilik mevkisinde yapılan kazılarda bulunan mühimmatla ilgili 5'i tutuklu 17 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin incelemesini tamamladı.


Mahkeme, yaklaşık 300 sayfa ve soruşturma delillerinin içerisinde bulunduğu 24 ek klasörden oluşan iddianameyi kabul etti.


Poyrazköy Keçilik mevkisinde 21 Nisan 2009 tarihinde başlatılan kazılara 28 Nisan 2009'a kadar devam edilmiş, kazılarda 15'i dolu 21 lav silahı, 14 el bombası, 24 el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı madde, 7 adet hakem bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 bubi tuzağı, 2 kullanılmış bubi tuzağı, 23 işaret fişeği, 45 sis bombası, 15 aydınlatma fişeği, 30 metre uzunluğunda infilaklı fitil (korteks), 38 metre uzunluğunda saniyeli fitil, 3 bin 17 adet çeşitli çapta fişek ve 1 adet siyah renkli kamuflaj kremi tüpü ele geçirilmişti.


İLK DURUŞMA 9 NİSAN 2010'DA

'Ergenekon' soruşturması kapsamında Poyrazköy'deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin 5'i tutuklu 17 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması, 9 Nisan 2010 tarihinde yapılacak.

Alınan bilgiye göre, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 'sanık' olarak Tayfun Duman, Ergin Geldikaya, Levent Bektaş, Mustafa Turhan Ecevit, Ercan Kireçtepe, Eren Günay, Erme Onat, İbrahim Koray Özyurt, Şafak Yürekli, Muharrem Nuri Alacalı, Levent Görgeç, Mert Yanık, Dora Sungunay, Halil Cura, Sadettin Doğan, Ferudun Arslan ve Ali Türkşen yer alıyor.

İddianamede, 'bir adet ateşli silah ve mutad sayıda mermi bulundurma', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma', 'sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'önemsiz tür ve miktarda patlayıcı maddeyi satın almak, kabul etmek veya bulundurmak', işlenen suçlar olarak sıralandı. 

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın görüleceği duruşma tarihini de 9 Nisan 2010 olarak belirledi. 


İDDİANAMEDE AĞIR CEZALAR İSTENDİ

'Ergenekon' soruşturması kapsamında Poyrazköy'deki kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin hazırlanan iddianamede, 4'ü tutuklu 5 sanığın 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 29,5 yıldan 57'şer yıl, diğer 12 sanığın da 7,5 ile 39'ar yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. 

'Ergenekon' soruşturmasını yürüten savcılardan Ercan Şafak ve Murat Yönder tarafından hazırlanan ve İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile 5'i tutuklu 17 sanık hakkında dava açıldı.

İddianamede, tutuklu sanıklar Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Emre Onat ve Eren Günay ile tutuksuz sanık Mustafa Turhan Ecevit'in, 'Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya, kısmen veya tamamen görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'Cebir ve şiddet kullanarak yürütme organını ortadan kaldırmaya, kısmen veya tamamen görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'Patlayıcı madde bulundurmak', '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek' suçlarından 29,5'ar yıldan 57'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. 

Tutuklu sanık Ergin Geldikaya'nın 'Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'Patlayıcı madde bulundurmak' ve '6136 sayılı Kanuna muhalefet etmek' suçlarından 17,5 yıldan 39 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, tutuksuz sanıklar Ali Türkşen, Halil Cura, Ferudun Arslan, Sadettin Doğan, Levent Görgeç, İbrahim Koray Özyurt, Muharrem Nuri Alacalı, Şafak Yürekli, Dora Sungunay, Tayfun Duman ve Mert Yanık'ın 'Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7,5'ar yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörüldü.

İddianamede, şüpheliler Şahin Özen ve Aşkın Lale hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan takipsizlik kararı verdiğine de vurgu yapıldı. 


AYRINTILAR GELİYOR!..

٪d سنوات قبل