|

Fransız polisinden terör örgütüne üst düzey darbe

PKK'nın Avrupa üst düzey yöneticisi Fransa'da göz altına alındı

Cihan
00:00 - 8/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:56 - 8/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Fransız polisinden terör örgütüne üst düzey darbe
Fransız polisinden terör örgütüne üst düzey darbe

Fransız polisinin Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştiriği operasyonlarda PKK'nın Avrupa üst düzey yöneticilerinden Adem Uzun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Uzun'un Cumartesi günü yanında bulunan bir kişi ile birlikte Paris'te bir kafede göz altına alındığı belirtilirken, Pazar günü de Evron'da 2 PKK üyesinin daha polis tarafındangözaltına alındığı açıklandı.

-Kuzey Irak'taki PKK kamplarına silah sağlıyorlardı-

Soruşturmayı yürüten Paris Terörle Mücadele Alt Müdürlüğü (SDAT) 6 ay boyunca devam eden teknik ve fiziki takipten sonra düğmeye basarken, göz altına alınan şüphelilerin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına silah ve lojistik destek sağladıkları ileri sürüldü.

-Silahlar teknik takibe takıldı-

Soruşturma kaynakları, temin edilen silahların çoğunluğunun Anti-Tank silahı olduğunun da altını çizdi.

PKK'nın silahlı ve siyasi kanadı arasında çeşitli sözleşmeler imzalandığı ve 1,2 milyon Euro'dan bahsedildiğinin de yapılan teknik takibe takıldığı ileri sürüldü.

-Soruşturma çok önemli-

Soruşturmayı yürüten polis kaynakları ise 20 Minutes'e yaptığı açıklamada soruşturmanın önemli olduğunu belirterek; PKK'nın siyasi ve silahlı kanadı arasındaki ilişkilerin henüz Fransız mahkemelerinde kanıtlanamadığının altını çizdi. Ayrıca göz altına alınanların yarın hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

12 yıl önce