|

Furuat diyenler zelil oldu

28 Şubat Davası müştekisi doktor Sema Kopuz Yetiş, başörtüsüne “furuat” diyenlerin aldıkları ah yüzünden bugün zelil olduklarını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:41 - 1/03/2015 Pazar
Diğer
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara Temsilciliği’nde “28 Şubat’tan 17-25 Aralık’a” başlıklı konferans düzenlendi. 28 Şubat Davası müştekisi, doktor Sema Kopuz Yetiş, 28 Şubat ve başörtüsü yasağına karşı mücadelelerini anlatırken, “Biz bu direnişi sisteme karşı vermiştik. Yine bu ülkede, ilk günden direnişi ‘öğrencilerin başlarını açabileceği’ sözde fetvasıyla kıran, ‘furuattır’ diyen malum çevreye karşı da vermişti. Bu yüzden 17-25 Aralık darbe girişimini yapan malum çevreler, bu defa baltayı taşa vurmuşlardır. 18 yıl önce direnişi kırdıkları için aldıkları ‘ah’ yüzden bugün bu zelil duruma düşmüşlerdir” dedi.

MİLLETİ YOK ETMENİN ADI

Her 10 yılda bir darbe veya darbe girişiminin yaşandığı Türkiye’de, her darbeden sonra bireylerin temel hak ve hürriyetlerden yoksun bırakıldığını kaydeden Yetiş, 28 Şubat’ı “Milletin asli unsurlarını yok etmenin adı” olarak niteledi. 28 Şubat’ın da diğer darbeler gibi toplumun birçok kesiminde önemli travmalara neden olduğunu ifade eden Yetiş, “Darbelerle yıkılan gelecektir, umuttur. Milletin özüne dönme serüveni başlamadan bitmişti. Bir nesil cinnetin eşiğine getirilmişti” diye konuştu.
#KADEM
#28 Şubat
#Sema Kopuz Yetiş
9 yıl önce