|

Gasp edilen İHL yeniden halkın

Küçükçekmece''de İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere yardımlarla inşa ettirilen ancak 28 Şubat sürecinde gasp edilerek adliyeye çevrilen bina, mahkeme kararıyla MEB''e iade edildi. Bina ''Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi'' adı altında hizmet vermek için gün sayıyor.

Oktay Mehmet
00:00 - 17/09/2014 Wednesday
Güncelleme: 00:34 - 17/09/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Gasp edilen İHL yeniden halkın
Gasp edilen İHL yeniden halkın

28 Şubat döneminde gasp edilen Küçükçekmece Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi 17 yıl aradan sonra Milli Eğitim Bakanlığı''na devredildi. Yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilemeyen Yavuz Selim Anadolu Lisesi''nin 10 Ekim de açılması planlanıyor. Hayırseverlerin destekleri ile 1997 yılında tamamlanan Küçükçekmece Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi, 28 Şubat döneminde İçişleri Bakanlığı''nın kararı ile önce Küçükçekmece Kaymakamlığı''na sonra da Küçükçekmece Adliyesi''ne tahsis edildi. 3 ay öncesine kadar adliye olarak hizmet veren İmam Lisesi, 2. İdare Mahkemesi''nin okulun Adalet Bakanlığına tahsisinin hukuksuz olduğuna karar vermesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı''na devredildi.

OKULA YOĞUN İLGİ

Küçükçekmece Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi''nin Müdürü Hasan Mangır, okulun 17 yıl aradan sonra eğitime başlayacak olmasının bölgede büyük sevinç yaşattığını söyledi. TEOG sınav sonuçlarına göre 9''cu sınıfa 340 öğrenci kaydettiklerini aktaran Mangır, ''Okulumuzda yeni derslik yapılana kadar 300 de ortaokul öğrencisi eğitim görecek''' dedi. Lisenin iadesi için sürdürülen hukuki mücadelenin başında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Avukat Ahmet Selamet, okulun iç tadilat çalışmasının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi. Selamet, ''5 ve 6. Katlarda yer alan mescit, yemekhane ve şadırvan bölümleri de tamamlandıktan sonra okul hazır hale gelmiş olacak''' diye konuştu.

NİHAYET OKULUMUZA KAVUŞTUK

Yavuz Selim İlim İrşad ve Yardımlaşma Vakfı Derneği Başkanı Enver Topçu da, okulla ilgili projeleri ve yürütülen çalışmaları anlattı. Topçu, '''İmam Hatip Okulu''nun inşaatının tamamlanması için yüzlerce vatandaş yardım olarak bilezik ve alyanslarını teslim etti. Hamdolsun 17 yıl aradan sonra okulumuza kavuştuk''' diye konuştu.


10 years ago