|

Gazeteci Hrant Dink anıldı

İki yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Şişli'de öldürüldüğü yerde anıldı.

Aa
00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Gazeteci Hrant Dink anıldı
Gazeteci Hrant Dink anıldı

İki yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Şişli'de öldürüldüğü yerde anıldı.

Halaskargazi Caddesi'ndeki Agos gazetesi binası önünde düzenlenen törende, Hrant Dink'in öldürüldüğü saat 15.00'de saygı duruşunda bulunuldu, ardından Ermeni çalgısı “duduk” çalındı.

Katılımcılar adına açıklama yapan Sanatçı Halil Ergün, bu toprakların her zaman ölümlerle beslendiğini savundu.

Hrant Dink'in öldürüldüğünü duyduğu an derinden sarsıldığını dile getiren Ergün, Dink'i kaybetmenin üzüntüsünü halen yüreklerinde yaşadıklarını ifade etti.

Ergün, Türkiye'de adaletin alması gereken daha çok yol bulunduğunu vurgulayarak, “Hrant Dink, bu toprağın yerlisi ve sahibiydi. İnsanları kucakladı ve bizden biri olarak konuştu. Dink, Türkiye'de değişik kültürleri, zenginlikleri ortaya çıkarttı. Halkların kardeşliğini savundu. Hrant Dink'in öldürülmesini engelleyemediğimiz için bu toprağın Ermenilerinden özür diliyoruz” diye konuştu.

Bu sırada, katılımcılardan bir grup, “özür diliyoruz” sloganı attı. Tören boyunca Türkçe ve Ermenice “Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor”, “Fırat Türküsü”, “Sarı Gelin” türküleri çalındı.

Törene, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kızları Delal ve Sera, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Ali Bayramoğlu ve Hasan Cemal'in aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci, sanatçılar Leman Sam, Mustafa Alabora ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Taksim'e yürüyen bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Gruptakilerden bazılarının polise taş atması üzerine, güvenlik güçleri biber gazıyla grubu dağıttı.


15 yıl önce