|

Gazeteci Yakup Köse tahliye oldu

Bandırma Cezaevi'ndeki isyana karıştığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezası alan Yakup Köse, 6 ay tutuklu kaldığı Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu. Ailesiyle kucaklaşan Köse, "Paralel yapı mensupları cezaevinde geçinemiyorlar. Hücrelerinde birbirlerini kırıyorlar. Nerede kaldı dava adamlığınız" dedi.

Yeni Şafak ve
17:09 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:24 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Bandırma Cezaevi'ndeki isyana karıştığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezası alan Yakup Köse, 6 ay tutuklu kaldığı Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu. Babası Turhan Köse, annesi Refika Köse, ablası Tülin Kaplan ve sevenlerinin karşıladığı Yakup Köse'yi babası kucaklayarak karşıladı.



Cezaevi çıkışında konuşan Köse, 28 Şubat zalimlerinin bu ülkedeki Müslümanlara işkence yaptığını ve Müslüman anadolu halkını işkence tezgahlarından geçirdiğini söyledi. O zamanların bedelini mazlumların ödediğini ve ödemeye devam ettiğini ifade eden Köse, ''Bizim sürecimizde 17-25 Aralık darbe girişimleri olmuştu. Bu süreçte Yargıtay'da 28 Şubat mağdurlarının bir davası daha vardı. Malesef 25 Aralık'taki ilk operasyon bizim davamızla başladı ve davamız onandı. 6 yıl 8 ay şeklinde cezalandırma çok sembolik bir günde denk geldi. Tam Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı günde 'O Fetullah Gülen buraya gelecek' twitiminden 2 saat sonra operasyon yapılarak bir belediye otobüsünde derdest edilerek gözaltına alındım. Ve belli başlı cezaevi süreçlerinden geçtim'' dedi.



Yine mazlum ve mağdur olduklarını dile getiren Köse, "Salih Mirzabeyoğlu 'Zalim olmaktansa mazlum olmayı tercih ederim' diyor. Biz de uyuyoruz. Ama şu unutulmasın. Gerek 28 Şubat'ın kara güçleri, gerekse paralel yapının şer odakları şunu unutmasın ki biz bu davada mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.



Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti


İdama mahkum edilen Gazi Mursi'nin 'Bizim devrimimizi çalamazsınız' sözüne atıfta bulunan Köse, bütün şer odaklarına ve 28 Şubatçı kara zihniyete "Türkiye devrimini çalamazsınız. Büyük Türkiye devrimiyle bu ülkede özgürlüklere yol açacağız. Daha ferah, daha güzel bir ülke olacağız'' diyerek seslendi. Köse, "Cumhurbaşkanımız'a ve Başbakanımız'a teşekkür ediyorum. İçeride kalan arkadaşlarımızın da tahliyesini arzu ediyorum. Paralel Yapı bizi buraya koydurdu. 10 yıldır 20 yıldır içeride olan arkadaşlarımız var. Birbirimizi hiç incitmedik. Şimdi onlar birbirlerini yiyor" ifadelerini kullandı.



Paraleller cezaevinde geçinemiyor


Köse açıklamasına şu şekilde devam etti:



''Ben gönüldaşlarımla birlikte 10 sene cezaevinde yattım. Hepimizi bir arada gönüldaş gönüldaş geçindik. Paralel yapı mensupları şimdi cezaevinde geçinemiyorlar. Hücrelerinde birbirlerini kırıyorlar. Nerede kaldı dava adamlığınız. 'O Fettullah Gülen buraya gelecek' dedim ve tutuklandım ya şimdi de yerini gösteriyorum. O Fetullah Gülen buraya gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın 28 Şubat mağduriyetlerini gidermek için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Eğer 17 Aralık, 25 Aralık ve 28 Şubat darbeleri tam anlamıyla gerçekleşseydi. Buralarda darağaçları kurulmuş ve hepimiz asılmıştık. 28 Şubat mağduru arkadaşlarımızında cezaevinden çıkmasını bekliyoruz. Alnım ak çıktım ve asla davamdan taviz vermeyeceğim.''



15 Aralık'ta gözaltına alınmıştı


28 Şubat döneminde henüz 14 yaşındayken cezaevine giren ve hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Yakup Köse, 15 Aralık 2014 akşam evine gittiği sırada bindiği otobüse yapılan operasyonla gözaltına alındı. Köse 16 Aralık 2014 günü getirildiği Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde tutuklanarak Metris Cezaevine götürüldü.

#yakup köse
#yakup köse tahliye
#yakup köse silivri
9 yıl önce