|

Gazeteciye Haberal dayağı

Haseki'de 5 aydır tedavi gören Mehmet Haberal'ı sağlık kontrolü için Adli Tıp'a götürülüp getirilirken görüntülemek isteyen gazeteciler korumalardan dayak yedi.

Cihan
00:00 - 1/09/2009 Salı
Güncelleme: 03:21 - 1/09/2009 Salı
Yeni Şafak
Gazeteciye Haberal dayağı
Gazeteciye Haberal dayağı

Ergenekon sanığı Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Özel bir ambulansla getirilen Haberal, sağlık kontrolünün ardından tekrar İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü'ne götürüldü. Haberal'ın korumaları, hastanede görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırıp, kameramanları darp etti.

Metris Cezaevi'ne konulduğu gün rahatsızlanarak Haseki'deki İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırılan Mehmet Haberal'ın 136 günden bu yana tedavisi devam ediyor. Haberal dün sabah 09.00 sıralarında tedavi gördüğü hastaneden Özel Şafak Hastanesi'ne ait bir ambulansla Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Haberal burada yaklaşık 1.5 saat kaldıktan sonra aynı ambulansla Kardiyoloji Enstitüsü'ne geri götürüldü. Haberal'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki sağlık kontrolünün ardından hastaneye geri getirildiğini öğrenen basın mensupları, görevlerini yaparken beklemedikleri bir durumla karşılaştı. Haberal'ın 5 koruması, çekim yapan kameramanlara saldırıp yumrukladı. Korumalarla kameramanlar arasında arbede yaşandı. Bir yandan kameraları almaya çalışan korumalar, diğer yandan da kameramanları tekmeledi. Korumalar ayrıca, bir foto muhabirini de tartakladı. Darp raporu alan basın mensupları, korumalardan şikayetçi oldu.

15 yıl önce