|

Gaziantep bayrağı Yeosu'ya teslim etti

7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'nu başarı ile düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bayrağı 8. forumun yapılacağı Güney Kore'nin Yeosu şehrine teslim etti.

İha
00:00 - 10/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:48 - 10/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Gaziantep bayrağı Yeosu'ya teslim etti
Gaziantep bayrağı Yeosu'ya teslim etti

7.'si Gaziantep Büyükşehir Beledlyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 30 ülkeden yaklaşık 250 yabancı konuğun katıldığı Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu başarı ile tamamlandı. 8. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'nun Güney Kore'nin Yuosu şehrinde yapılacağı açıklandı.

Gecede katılımcılara teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Aslında bu gece siz konuklarımız için müzikli bir eğlence programı düzenlemiştik, fakat helikopter kazasında 17 askerimiz şehit oldu, bu nedenle programın müzikli eğlence kısmını kaldırdık. Bugün yoğun bir maratonun son oturumundayız. Bu akşamki yemeği Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu düzenledi. İpekyolu şehirlerinin bundan sonra sadece turistik amaçlı değil, iş üretmek için, sosyal ve kültürel ilişkiler için de bir araya geleceklerine inanıyorum. Burası artık sizin kendi eviniz, her zaman sizi Gaziantep'te misafir etmekten onur duyarız" dedi.

Gaziantep'teki belediyelerin birlik içinde çalışmalar yürüttüğünü belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "İpekyolu güzergahında bulunan kültürler arasındaki işbirliğinin bundan sonra da devam etmesini diliyorum. Gaziantep'te belediyeler arasındaki birlik ve beraberlik bu organizasyonda da devam etti. Sizleri misafir etmekten onur duyduk" diye konuştu.

Gaziantep'e övgüler yağdıran ve yönetim tarafından alınan önemli kararları anlatan WCO Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, "Gaziantep'i ifade etmem gerekirse, en iyi nasıl tanımlayacağıma karar verdim. Öncelikle geçmişten devraldığınız, çok iyi koruduğunuz bir tarihi mirasınız var. Ekonomik açıdan ve diğer yönlerden çok iyisiniz. Bence Gaziantep'i tanımlamak gerekirse, modern bir şehirdir. Bence Gaziantep, 21. yüzyılın rönesans şehri. Modern çağ geride kaldı, bugün postmodern çağı yaşıyoruz. Gaziantep aslında postmodernizim sonrası, post postmodernizim bir şehirdir. Yönetim kurulu olarak aldığımız bazı kararlar var. Birinci kararımız, eylem planı hazırlanacak, İpekyolu üniversiteleri ağı kuracağız. Genç jenerasyonlar dünyadaki farklı kültürleri öğrenecekler. Rönesans şehri olan Gaziantep, aslında küresel boyutta tarih yazan bir sistemin çıkış noktası olacaktır" açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada 8. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'nun Güney Kore'nin Yeosu şehrinde düzenleceği belirtildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'te bulunan forum bayrağını Yeosu Belediye Başkanı Kim Chung Seog'a teslim etti. Yeosu Belediye Başkanı Kim Chung Seog, bayrağı aldıktan sonra, "Ekim 2013'de 8. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu'nun düzenlenmesi için Yeosu şehrini seçtiğiniz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

11 yıl önce