|

Gaziosmanpaşa'da saldırı: 1 polis şehit

Cihan
00:00 - 16/06/2012 Cumartesi
Güncelleme: 14:05 - 16/06/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Gaziosmanpaşa'da saldırı: 1 polis şehit
Gaziosmanpaşa'da saldırı: 1 polis şehit

Gaziosmanpaşa'da düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan polis memuru şehit oldu. Polis telsizinden, saldırıyı gerçekleştirenlerin biri kadın iki kişi olduğu anons edildi.

Olay, öğle saatlerinde Hürriyet Mahallesi 254. Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen silahlı şahıslar, bir polis memuruna ateş etti. Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı. Yaralı polis memuru da özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memuru şehit oldu.

Bu arada polis telsizinden, saldırıyı biri kadın iki kişinin gerçekleştirdiği, erkeğin siyah pantolon ve siyah tişörtlü, kadının da siyah tişört ve şapkalı olduğu anons edildi. Bölgeye özel harekat polisleri ile birlikte polis helikopteri sevk edildi. Polis helikopteri, saldırganların kaçış güzergahları üzerinde uçuş yaptı.

Öte yandan, olay yerinde yapılan ilk incelemede 4 adet uzun namlulu silah, 2 adet de tabanca mermisi kovanı bulundu.


Vali Mutlu: Polisi şehit edenler iki kişi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gaziosmanpaşa'da Zekeriya Yurdakul isimli polis memurunu şehit edenlerin iki kişi olduğunu açıkladı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Saldırıyı gerçekleştirenler iki kişi. Bu yapılanlar saldırganların yanına kar kalmayacak. İzini sürüp yakalayacağız.” dedi.


Emniyet Müdürü Çapkın: Teşkilatımızın başı sağolsun

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Gaziosmanpaşa'daki silahlı saldırıda 1 polis memurunun şehit olmasıyla ilgili, “Çalışmalarımız sürüyor, teşkilatımızın başı sağolsun.” dedi.

Olay yerinden inceleme yapan Hüseyin Çapkın, “Çalışmalarımız sürüyor. Şu an bir şey söylemek için erken. Teşkilatımızın başı sağolsun.” şeklinde konuştu.

Bu arada, şehit olan polis memurunun 30 yaşındaki Zekeriya Yurdakul olduğu belirtildi.

12 yıl önce