|

Gebze teknoloji vadisine dönüşüyor

Birçok yerli proje için firmalarla akademik kuruluşları biraraya getireceklerini söyleyen Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, “Burası milli projelerin ana gerçekleşme merkezine dönüşecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:56 - 26/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye’nin milli projelerinin gerçekleşmesi için istenilen üniversite-sanayi birlikteliği ve nitelikli eleman üçlüsü Gebze’de hayata geçiyor. Gebze’nin teknoloji vadisi niteliğinde olduğu gibi milli projelerin ana gerçekleşme merkezine dönüşeceğini müjdeleyen Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Projeler kapsamında TSE, TÜBİTAK MAM, BİLGEM ve Bilişim Vadisi ile işbirliği yapacağız” dedi.  Türkiye için önem taşıyan milli projelerde sanayi ile akademik kuruluşları biraraya getireceklerini söyleyen Görgün, “Üniversitemizin bulunduğu alanda 21 AR-GE merkezi, 17 organize sanayi bölgesi ve pek çok araştırma personeline sahip kurumlar bulunuyor. Kampus alanımıza bilişim vadisi kuruluyor. Tüm bunlar tamamlandığında Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşabilecek birikimler ortaya çıkacak” açıklaması yaptı. 

BATARYA GELİŞTİRİLİYOR

Son dönemde elektrikli araçlarla ilgili yapılan çalışmalara da hız verildiğini aktaran Görgün, yüksek teknoloji ürünü yeni batarya sistemleri üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
#Gebze
#teknoloji vadisi
#Haluk Görgün
9 yıl önce