|

Geçmişte zor günler yaşandı

11. Cumhurbaşkanı Gül, Sütlüce’deki İstanbul Dostluk Derneği’ni ziyaret etti. Erbakan ve Erdoğan’ın eski fotoğraflarını inceleyen Gül, “Nerelerden nereye gelindiği mukayese edilmeli. Bugünün kıymeti geçmişe bakmadan anlaşılamaz. Hatta yakın zamana kadar başörtülü öğrenciler üniversiteye giremiyordu” dedi.

Kübra Kara
04:00 - 7/03/2015 Saturday
Güncelleme: 14:08 - 7/03/2015 Saturday
Yeni Şafak
Fotoğraf: Kübra Kara
Fotoğraf: Kübra Kara

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sütlüce’deki İstanbul Dostluk Derneği’ni ziyaret etti. Katılımcılarla kahvaltı eden Gül, dernek üyeleriyle sohbet etti. Türkiye’nin zorlu yollardan geçerek bugünlere geldiğini belirten Gül, “Nerelerden nereye gelindiği mukayese edilmeli. Bugünün kıymeti de geçmişe bakmadan anlaşılamaz. Türkiye büyük bir memleket. Herkes her şeyi normal zannediyor, geçmişte zor günler yaşandı. Daha 5-10 sene önce durum çok farklıydı. Hatta yakın zamana kadar başörtülü öğrenciler üniversiteye giremiyordu” dedi.


ESKİ GÜNLERİ HATIRLADI

Dernekteki rahmetli Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski fotoğraflarını inceleyen Gül, İstanbul Dostluk Derneği Başkanı Ahmet Aluç ve Başkan Yardımcısı Cemal Özdemir’den fotoğraflar hakkında bilgi aldı. Panoda Erdoğan, Erbakan, Gül, Numan Kurtulmuş gibi isimlerin ortalama 25 yıl önceki siyasi faaliyetlere katıldığı siyah beyaz fotoğraflar yer alıyordu. Dernek üyeleriyle sohbet eden Gül, toplu fotoğraf çektirdikten sonra dernekten ayrıldı. 

#abdullah gül
#necmettin erbakan
#erdoğan
9 years ago