|

Geleceği birlikte inşa ediyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Öğretmenler Günü dolayısıyla Ankara’ya gelen öğretmenleri ağırladı. Avcı öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada “Dünya ülkeleri arasında Türkiye, öğretmenlere saygı açısından ilk üçe giren bir ülke. Hem sayısal hem nitelik olarak biz Türkiye’nin çimentosuyuz. Geleceği birlikte inşa ediyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 21:59 - 24/11/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen 204 öğretmenle Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda bir araya geldi. Salonda bulunanları “Sevgili öğretmenler, Ankara’ya hoşgeldiniz” sözleriyle selamlayan Bakan Avcı, onların “gününü” kutladı. 

EN ÇOK SAYGI GÖSTEREN ÜLKELERDEN BİRİYİZ

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna işaret eden Avcı, “Uluslararası bir araştırma gösteriyor ki dünyada öğretmenlerin toplum tarafından en çok saygı gören üç ülkeden bir tanesi Türkiye. Dünya ülkeleri arasında Türkiye, öğretmenlere saygı açısından ilk üçe giren bir ülke. Bu bizim geleneksel kültürümüzde kökleri çok derinlere giden öğretmen sevgisinin ve saygısının bir tezahürü” diye konuştu. MEB olarak 12 yıldan beri özellikle öğretmenlerin hem sosyal statülerini yükseltmek hem de bütün toplumsal kesimler nezdindeki saygınlıklarını arttırmak için çalıştıklarını vurgulayan Avcı, bu konuda ciddi mesafe aldıklarını söyledi. 

FEDAKARCA HİZMET EDİYORLAR

Avcı, bu yıl özellikle Öğretmenler Günü’ne değişik kamu kuruluşlarının, medyanın ve toplumun büyük ilgi gösterdiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Öğretmenler Günü, artık öğretmenlik mesleğinin itibarının bütün toplum kesimleri tarafından nasıl paylaşılmakta olduğunun görülebildiği bir gün haline geldi. 850 binin üzerinde öğretmenimiz, bugün Türkiye’nin dört bir köşesinde ayrım gözetmeksizin fedakarca hizmet ediyorlar. Öğretmenlerimiz en büyük kamu çalışanları kesimini oluşturuyor. Dolayısıyla, hem sayısal hem nitelik olarak biz Türkiye’nin çimentosuyuz. Biz geleceği birlikte inşa ediyoruz.” 

ÖĞRETMENLİKTEN EMEKLİ OLUNMAZ 

Bakan Avcı, öğretmenlikten emekli olunmayacağını belirterek, “Şeklen emekli olunur ve ama öğretmenlik ömür boyu süren bir unvandır. Şeklen de olsa emekliye ayrılan tüm öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum. Ahirete intikal eden hocalarımıza, öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Törende daha sonra görme engelli öğretmenler Banu Dikmen Ada ve Mehmet Yıldız, Bakan Avcı’ya çiçek takdim etti. Batman’dan gelen öğretmen Zeynep Özden de hat sanatıyla adının yazıldığı eseri Bakan Avcı’ya hediye etti.

Anıtkabir’i ziyaret ettiler

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Avcı, törenin sonunda kucağına aldığı 3. sınıf öğrencisi Mehmetali Doğruöz’ün okuduğu “Sakarya” şiirini dinledi.

#Nabi Avcı
#Öğretmenler Günü
#Ankara
9 yıl önce