|

Gençlere kariyer merkezi geliyor

Genç işsizliğin önüne geçmek için eylem planı hazırlandı. Planda, gençlerin ortaöğretimden yükseköğretime geçişlerinde eğitim ve kariyer planlamasına yardım edecek “Kariyer Merkezleri” kurulması öngörülüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2015 Tuesday
Güncelleme: 21:20 - 27/04/2015 Monday
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Gençlerin kültür ve sanatla beslenmelerini ve modern sanat dallarıyla tanışmalarını sağlamak için “Sanat Evleri” ile birlikte “Gençlik Stüdyoları” kurulacak. Genç işsizliğinin önüne geçmek için “ulusal genç istihdamı strateji belgesi” hazırlanacak. Gençlerin ortaöğretimden yükseköğretime geçişte eğitim ve kariyer planlamasına yardım edecek “Kariyer Merkezleri” kurulacak.



GELECEKLERİ İÇİN YOL GÖSTERİLECEK


Hazırlanan yol haritasına göre atılacak adımlar arasında gençlerin enerjisini yansıtabileceği uluslararası seviyede kültüre katkı yapan modern sanat kurumları oluşturması yer alıyor. Gençlerin ortaöğretimden yükseköğretime geçişte eğitim ve kariyer planlamasına yardım edecek “Kariyer Merkezleri” kurulacak. Lise veya üniversiteden mezun olmuş gençlere iş ve kariyer konusunda yol gösterici destekler sunulacak. Gençlerin bilgi ve iletişim teknolojilerinden daha yaygın bir şekilde yararlanmaları için ücretsiz internet erişimi imkanı getirecek yenilikçi paketler ise yolda.



YERLİ OYUNLARA TEŞVİK VERİLECEK


Ayrıca çocukların sevebilecekleri ve sorumlu birer birey olarak yetişmelerini sağlayacak içeriğe sahip bilgisayar oyunlarının ve animasyonların üretilmesini teşvik edilecek. Tarihin önemli şahsiyetleri ve olayları ile masal kahramanlarının belgesel, dizi ve çizgi filmlere dönüştürülerek tanıtımının yapılması desteklenecek.



BİRİKİM İÇİN FOTOĞRAF ARŞİVİ


Şehirlerin, kültür ve sanat varlıklarının ve toplum kesimlerinin zaman içindeki değişimlerini izleyecek şekilde 'Dijital Fotoğraf Arşivleri' oluşturulacak. Böylece medeniyet birikiminin gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunulacak.


#Kariyer Merkezleri
#kültür
#sanat
9 years ago