|

Gerekirse Fırat’ın doğusuna ineriz

Başbakan Yıldırım, terörle mücadelenin, Türkiye içinde olduğu gibi sınır ötesinde de kararlılıkla sürdüğünü söyledi. Terör örgütü YPG’ye de mesaj veren Yıldırım, “Fırat’ın batısı diyoruz ama eğer terör eylemleri Fırat’ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:28 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye ve Irak'ta görev yapan Türk askerleri bulunduğunu anımsatarak, terörle mücadelenin, Türkiye içinde olduğu gibi sınır ötesinde de büyük bir kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. Yıldırım, özetle şunları söyledi:



Yürüttüğümüz kararlı mücadele DAEŞ'in Suriye ve Irak'ta gerilemesine çok önemli katkı sağladı. Sınır güvenliğimizi sağladık, bölgedeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladık, ayrıca terör örgütlerinin sızmak suretiyle ülkemizde intihar eylemleri yapmasını büyük ölçüde kontrol altına aldık.



GEREĞİNİ YAPARIZ


'Fırat'ın batısı' diyoruz ama eğer terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız. Hiç kimse şunu unutmasın, 911 kilometre hududun her karışını terör unsurlarından temizlemek boynumuzun borcudur. Suriye'de, Irak'ta yaşayan Kürt kardeşlerimizle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz onların huzurunu bozan, hayatını zehir eden alçak terör örgütleriyledir.



MÜSLÜMAN KANI AKMASIN DİYE BAŞİKA'DAYIZ


Musul'da planlanan operasyonların, DAEŞ'in Musul'dan çıkarılmasıyla sınırlı olması gerektiğini tüm kesimlere anlattık. Eğer siz DAEŞ'i çıkardıktan sonra Musul'da demografik yapıyı değiştirmeye kalkarsanız çok büyük bir iç savaşın, büyük bir mezhep savaşının da fitilini ateşlemiş olursunuz. Bizim uyarımız budur. Bizim Başika'da varlık sebebimiz de budur. Müslüman kanının dökülmemesi ve mezhep savaşlarının hortlatılmamasıdır.



CLINTON'A YPG TEPKİSİ


Sayın Hillary Clinton, seçilirse bölgedeki Kürtleri, terör örgütlerini silah dağıtarak destekleyeceğini söyledi. Bu ne anlama geliyor? Amerika bizim müttefikimiz değil mi? NATO'da müttefikimiz değil mi? Bölgede müttefikimiz değil mi? Silahla desteklemek ne demek oluyor? Bu açıklamasıyla bizim bu konudaki endişelerimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.



Kahraman Kazan


AK Parti Grubu, 15 Temmuz'un “Demokrasi ve Şehitler Günü" olması için yasa teklifi hazırladı. Yasa teklifine ilk imzayı, Başbakan Yıldırım attı. Teklifte, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının da “Kahraman Kazan" olarak değiştirilmesi yer alacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklifin, milletvekillerinin imzasının tamamlanmasının ardından TBMM Başkanlığı'na sunulacağını açıkladı.



Tehdidiniz millete sökmez


Yıldırım, terör örgütünün son günlerde AK Parti yöneticilerini özellikle hedef aldığını söyleyerek, “Özalp İlçe Başkan Yardımcımız evinde, hanımı ve 6 çocuğunun gözleri önünde hunharca katledildi, şehit edildi. Dicle İlçe Başkanımız iş yerinde alçakça şehit edildi. Hainler şunu iyi bilmelidir; AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Sizin tehditleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet, bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak. Milletimiz bilsin ki gerektiğinde canımızı bu ülke, bu millet için feda etmeye hazırız. Bu uğurda ölmek bizim için şereflerin en büyüğüdür" dedi. Yıldırım, terör örgütünün birçok eylem girişimini önlediklerini belirterek, “Bugüne kadar canlı bomba eylemi yapmaya çalışan 269 eylemciyi etkisiz hale getirdik" diye konuştu.





#Binali Yıldırım
#YPG
#Hillary Clinton
8 yıl önce