|

Gezi için 'örgüt' suçlaması

Gezi Parkı eylemlerini organize eden Taksim Dayanışması üyesi 5 kişinin de aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede platform üyesi 5 kişinin 'suç işlemek için örgüt kurmak', 21 kişinin de 'kamu malına zarar vermek' suçlarından cezalandırılması istendi.

Aa
00:00 - 5/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:17 - 4/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Gezi için 'örgüt' suçlaması
Gezi için 'örgüt' suçlaması

Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında yeni bir iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Taksim'deki Gezi Parkı'nın yaşanan olayların ardından 8 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul Valiliği tarafından verilen kararla yeniden açılması sonrasında meydana gelen olaylarda gözaltına alınan Taksim Dayanışma Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilere ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

SAVCI SUÇ ÖRGÜTÜ DEDİ

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Nazmi Okumuş, Taksim Dayanışma Platformu üyeleri Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ve HDK üyesi Haluk Ağabeyoğlu'nun hakkında, 'suç işlemek için örgüt kurmak', diğer 21 kişi hakkında da 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek' ve 'kamu malına zarar vermek' suçlarından çeşitle oranlarda hapis cezalarına çarptırılması istemiyle yargılama talep etti.

DİSK genel sekreterine takipsizlik

İddianamede, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Cem Tüzün, Tayfun Kahraman, Haluk Germiyan, Ayşe Adanalı ve Derya Karadağ'ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilirken, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile Mustafa A. ve Muhittin A. adlı kişiler de iddianamede 'müşteki' olarak yer aldı. Hazırlanan iddianame, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.


10 yıl önce