|

Göçükte evladını kaybedenlere terapi

Balcılar'da çöken yurt binasında evladı hayatını kaybeden aileler ile enkazdan yaralı olarak kurtulan çocuklara, şoku daha çabuk atlatabilmeleri için psikososyal terapi destek programı uygulanacak.

Aa
00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Göçükte evladını  kaybedenlere terapi
Göçükte evladını kaybedenlere terapi

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Ankara'dan gelen özel eğitimcilerle birlikte, evlatlarını kaybeden aileler ve enkazdan kurtulan çocuklara psikososyal destek programına başlayacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Şahin, Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde patlama sonucu çöken yurt binasında 18 kişiyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, yaralı kurtulan 28 kişinin ise en büyük tesellileri olduğunu ifade etti. Bu büyük acıdan herkesin etkilendiğini ancak özellikle çocuklarını kaybeden aileler ve enkazdan yaralı olarak kurtarılan kız öğrencilerin acıyı daha fazla hissettiğini belirten Şahin, "Bu nedenle Ankara'dan gelen özel eğitimcilerle birlikte, evlatlarını kaybeden aileler ve enkazdan kurtulan çocuklarımıza psikososyal destek programına başlayacağız" dedi.

DEPREMDEKİ GİBİ

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ömer Üre olayın şokunu yaşamış öğrencilerle, kriz sonrasını daha çabuk atlatmaları için bir uzman grubun görüşme yapabileceğini söyledi. Eğitimciler ve Tıp Fakültesi'nden 1 veya 2 psikiyatr ile oluşturulacak gruba, talep gelirse kendi fakültelerinden de öğretim üyesi desteği verebileceklerini belirten Üre, "Tıpkı deprem yaşamış insanlara olduğu gibi bu çocuklara da grup terapisi uygulanmalı. Bu terapiyle, enkazdan kurtulan çocukların dayanışmaları artar, hayata bağlanmaları yeniden sağlanır, hayatın kendileri için tuzaklarla doğru olduğunu düşünmezler" diye konuştu.


Yaraları sarmaya çalışacağız

Balcılar'da 18 kişinin hayatını kaybettiği ve 28 kişinin de yaralandığı göçük faciasında evlatlarını kaybeden aileler ve yaralı kurtulan çocukların psikolojik desteğe ve morale ciddi ihtiyaç duyduğunu belirten Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Balcılar'ın yaralarını moral destekle sarmaya çalışacaklarını söyledi.


Faciada 3 kişi ihmalden tutuklandı

Balcılar'daki yurt binasının çökmesinde ihmali olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 4'kişiden 3'ü, "ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı. 18 kişinin öldüğü yurt binasının çökmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Taşkent'te gözaltına alınan 4 kişiden yurt kurucusu olduğu belirtilen Mümin E, savcılıkça serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Balcılar Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mehmet Göktaş, Özel Boğaziçi Ortaöğretim Yurdu Müdürü İbrahim Çölmek ve yurdun müdür yardımcısı Mehmet Semerci ise "İhmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.



16 yıl önce