|

Gözaltı kararı bulunan Altıparmak teslim oldu

Ankara'daki "paralel yapı" operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, teslim oldu.

Aa
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 12:35 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Gözaltı kararı bulunan Altıparmak teslim oldu
Gözaltı kararı bulunan Altıparmak teslim oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu.

Ankara Emniyet Müdürülüğüne avukatı ile birlikte gelen Altıparmak, binaya girmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Altıparmak, teslim olmak için geldiği Ankara Emniyet Müdürlüğüne girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, meslekten 22 Ağustos'ta emekli olduğunu belirtti.

Görevde olduğu sürece hiçbir ceza almadığını, çalışmalarından dolayı sürekli taktir ve taltif edildiğini anlatan Altıparmak, "Ancak ne olduysa 17-25 Aralık operasyonundan sonra oldu. 17-25 Aralık operasyonuyla Ömer Altıparmak'ın hiçbir alakası yok" ifadelerini kullandı.

Söz konusu tarihlerden sonra adının çeşitli soruşturmalara konu edildiğini dile getiren Altıparmak, "Bizim attığımız imzalarda, yaptığımız işlemlerden asla ve asla şahsım olarak soruşturmaya konu edilecek hiçbir yanlışım yoktur" görüşünü savundu. Altıparmak, hem bu dünyada hem de ahirette her türlü hesabı vermeye hazır olduğunu söyledi.

Altıparmak, görevi süresince ülkesi için her türlü şeyi göze alarak çalıştığını anlattı.

Altıparmak ve avukatı, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geçip teslim oldu.

9 yıl önce